Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 05 december 2013 Viering 200 jaar Koninkrijk ook in Noord-Holland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Nederland viert het 200-jarig bestaan van het koninkrijk. Op 30 november 2013 1813 herkreeg Nederland haar onafhankelijkheid na de inlijving bij Frankrijk. Uiteraard viert provincie Noord-Holland mee. In aansluiting op de nationale campagne lanceert de provincie een speciale campagnewebsite.

Op deze website www.onh.nl/200jaar staan alle activiteiten, verrassende verhalen, filmpjes, en wandel- en fietsroutes in het kader van 200 jaar koninkrijk in Noord-Holland. Ook geeft provincie Noord-Holland in het voorjaar van 2014 een speciaal boekje met twee routes uit. Deze routes tonen de invloeden van 200 jaar koninkrijk in Amsterdam en Haarlem en omgeving.

De route in Amsterdam begint bij het Paleis op de Dam, waar sinds 1815 de nieuwe koningen en koninginnen aantreden als staatshoofd van Nederland. De route in Haarlem start bij het provinciehuis, Paviljoen Welgelegen. Daar heeft de moeder van de eerste koning van Nederland – Prinses Wilhelmina van Pruisen - gewoond.

Voor die tijd was het Paviljoen een zomerverblijf van koning Lodewijk Napoleon.

In dit historische provinciehuis zullen rondleidingen worden gegeven. En in samenwerking met de Provinciale Atlas wordt een tentoonstelling samengesteld.

Deze zal in september 2014 worden geopend.

200 jaar koninkrijk in Noord-Holland

De website www.onh.nl/200jaar is een groeiend platform voor allerlei verhalen, beelden, filmpjes, wandel- en fietsroutes in relatie tot 200 jaar koninkrijk in Noord-Holland. Alle activiteiten en tentoonstellingen van culturele instellingen in Noord-Holland worden verbonden aan deze pagina. Kortom, de plek om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom 200 jaar koninkrijk.

Op 30 november 2013 waren vijftig inwoners van de provincie Noord-Holland in Scheveningen aanwezig bij de feestelijke aftrap van de viering van 200 jaar koninkrijk.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna