Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 27 november 2013 Winkel beleeft bijzondere bouwpremière met oplevering van 19 EC Garantwoningen in Winkel

Wooncompagnie logoBron: Wooncompagnie - Wooncompagnie en VBK Noord-West schreven donderdag 21 november 2013 'bouwgeschiedenis'. Aan de Reine Claude in Winkel werden namelijk de eerste negentien zogeheten EC Garantwoningen opgeleverd. De woningen zijn gebouwd volgens een speciaal door VBK Noord-West ontwikkeld bouwconcept. Er was veel belangstelling en alle woningen zijn inmiddels verhuurd. Het project is in zeer korte tijd neergezet en is buitengewoon energiezuinig. Wooncompagnie gaf als eerste opdracht tot het realiseren van nieuwbouwwoningen volgens dit flexibele bouwconcept. Met een verrassend eindresultaat!

Door het gebruik van prefab onderdelen is de bouwtijd van een EC Garantwoning aanzienlijk korter dan bij traditioneel bouwen. Zo kan een blok van vier woningen in nog geen twee maanden compleet worden neergezet. Verder is het proces zeer arbeidsvriendelijk, kostenbesparend en ontstaat er minder bouwvocht omdat door prefabricage de woningen eerder 'waterdicht' zijn.

De badkamer komt compleet afgewerkt aan

Het casco van de woningen bestaat uit een prefab betonnen fundering en prefab wanden en vloeren. De woningen hebben een geïsoleerde buitenschil met een optimale luchtdichtheid, om warmteverlies te beperken. De brede gevelsluitende elementen zijn aan de buitenzijde voorzien van elastische 'steenstrips', gemaakt van duurzaam kwartszand. De badkamer en toiletruimte zijn in de fabriek volledig afgewerkt, zodat deze op locatie alleen nog moesten worden gemonteerd.

Een unieke energieprestatie

De sociale huurwoningen zijn optimaal geïsoleerd en beschikken over vloerverwarming op de begane grond en HR++ beglazing. Alle woningen hebben een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,54, maar liefst tien procent lager dan de huidige norm. Kortom, de ruime woningen (gebruiksoppervlakte van 111 vierkante meter) zijn comfortabel én garanderen lagere energielasten.

Samen energieverbruik monitoren

Wooncompagnie vindt het belangrijk dat de energielasten en hiermee de totale woonlasten van bewoners zo laag mogelijk worden gehouden. Samen met bewoners zal de woningcorporatie het energieverbruik in de woningen aan de Reine Claude ook monitoren. Hiermee worden bewoners extra bewust van hun energieverbruik en meet de corporatie het effect van alle energetische maatregelen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl