Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 27 november 2013 Voorlichtingsdag op 27 maart 2014 'Carrieres aan Zee': Ontdek jouw mogelijkheden binnen de offshore-/energie- en maritieme techniek (Den Helder)

Den Helder is op 27 maart 2014 het middelpunt van een groot regionaal voorlichtingsevenement met speciale aandacht voor de mogelijkheden in de offshore/energie en maritieme techniek. Dit evenement heeft betrekking op onderwijs, bedrijfsleven, innovatie en carrièremogelijkheden. Initiatiefnemers zijn Maritime Campus Netherlands en Skills Netherlands.

De vorm van het evenement heeft zich in diverse regio's bewezen als een succesvolle combinatie van beroep, opleiding en werk. In samenwerking met regionale partners, richt het evenement zich op de specifieke aandachtsgebieden in de regio Kop van Noord Holland- Noord. Dat maakt het uniek en een niet te missen evenement.

Om een overzichtelijk aanbod te brengen maken we gebruik van diverse pleinen.

Uitgangspunt daarbij is dat de als exposant een interactief programma biedt. Het is van belang jongeren plezier te laten beleven in het opleidingen- en beroepskeuzeproces, door 'zien, doen, beleven en informeren' en zo de intrinsieke motivatie aan te spreken en bij te dragen aan een realistisch beroepsbeeld.

Het evenement richt zich op de compacte promotie van alle offshore/ energie en maritieme techniek mogelijkheden (m.b.t. opleidingen en werk) in de totale regio en de bewustwording van de perspectieven op het gebied van onderwijs en ondernemen.

Voor wie

De bezoekers komen uit de regio Kop van Noord Holland- Noord

Door wie

Het evenement is primair opgezet voor MCN partners die gebruik kunnen maken van de MCN voorwaarden. Daarnaast kunnen andere belangstellende zich ook aanmelden.

Vloerindeling

Er wordt een overzichtelijke indeling gemaakt waardoor het voor de bezoekers uit verschillende doelgroepen duidelijk is, waar voor hen de juiste partijen staan.

Exposanten ontbijt

Tijdens een ochtend bijeenkomst ontmoet u als standhouder de mede standhouders, stakeholders uit politiek, onderwijs en bedrijfsleven. We gaan met elkaar in debat met meerdere stellingen over een actueel politiek/maatschappelijk thema uit de regio. Zo gebruiken we de aanwezige expertise en ontstaat er een sterk platform om de regio gezamenlijk te promoten.

Demonstraties / doe-activiteiten

Om de bezoekers uw bedrijf of organisatie echt te laten beleven, adviseren wij u om een demonstratie te houden of een activiteit aan te bieden waarbij bezoekers zelf een handeling kunnen verrichten. U kunt hierbij denken aan een activiteit van ongeveer 5 a 15 minuten, waarbij bezoekers iets kunnen fabriceren, een machine kunnen bedienen, iets testen etc. Op deze manier komt u makkelijk in gesprek en ervaren de bezoekers wat de kern is van uw werkzaamheden.

Wedstrijden

Tijdens het evenement vinden er ook diverse wedstrijden plaats. Deze wedstrijden hebben een sterkte link naar (off shore) techniek. Deze wedstrijden zijn toegankelijk (op inschrijving) voor zowel het VO als ook het MBO.

Schoolprogramma

Om de bezoekers optimaal voor te bereiden bieden we een uniek LOB- traject in de vorm van een begeleid schoolprogramma. Dit programma helpt leerlingen bij het maken van een bewuste opleidings-/beroepskeuze.

Het schoolprogramma bestaat uit:

  1. Een voorbereiding op school in de vorm van een uitleg van het evenement en het maken van de beroepskeuzetest.
  2. Een bezoek aan het evenement. De leerlingen krijgen een informatieve rondleiding, eventueel onder begeleiding van een gids. Daarbij maken ze opdrachten, die zorgen voor een doelgericht bezoek. Na de rondleiding kunnen leerlingen meedoen aan doe-activiteiten
  3. Klassikale evaluatie van ervaringen.

Het evenement

Donderdag 27 maart 2014 van 10:00 tot 21:00 uur.

Een avondopenstelling is speciaal voor de ouders die een belangrijke rol hebben bij het keuze proces van hun zoon of dochter. Naast informatie kunnen deelnemers wedstrijden bekijken en zelf doe-activiteiten meemaken en demonstraties bekijken.

PR & Communicatie

Er wordt ingezet op het maximaal onder de aandacht brengen van het evenement onder de doelgroepen. Hiertoe wordt o.a. gebruik gemaakt van posters en flyers op scholen, buitenreclame, digitale nieuwsbrieven en online bannering. Daarnaast worden scholen in de regio klassikaal uitgenodigd vanuit het netwerk van MCN Programma

Locatie

Willemsoord Den Helder
Gebouw 66

Standruimte

U kunt een standruimte reserveren vanaf 12m2, krachtstroom en Wi-Fi kunnen worden verzorgd, evenals standaard standbouw.

Interesse of meer informatie?

Wij denken graag met u mee m.b.t. de invulling van uw stand en demo/ doe-activiteiten U kunt meer informatie aanvragen of uw standruimte reserveren via: Maritime Campus Netherlands, Gert Kleimeer, +31657555756 (Bron: Maritime Campus)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl