Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 21 april 2009 Wooncompagnie past huren aan, jaarlijkse huurverhoging in 2009 2,5%

Elk jaar op 1 juli gaan de huren van woningen omhoog. Het percentage wordt bepaald door de regering op basis van de inflatie. Voor 2009 is de verhoging 2,5%. Deze verhoging staat vast en geldt voor alle huurwoningen van Wooncompagnie.

Voor de meeste woningen rekent Wooncompagnie een lagere huurprijs dan wettelijk zou mogen. De corporatie hecht immers aan optimale leefbaarheid en daar hoort ook het financiele plaatje bij. Alle huurders krijgen voor 1 mei een brief van Wooncompagnie waarin het nieuwe huurbedrag staat dat zij per 1 juli moeten betalen.

Huurtoeslag

Huurders met huurtoeslag hoeven de huurverhoging niet meteen door te geven aan de Belastingdienst. In veel gevallen gaat dit automatisch via Wooncompagnie. Zij ontvangen voor 1 juli een nieuwe beschikking huurtoeslag van de Belastingdienst waarin de aangepaste huurprijs is verwerkt.

Bezwaar

Huurders die het oneens zijn met de voorgestelde huurverhoging, kunnen bezwaar aantekenen bij Wooncompagnie. Niet alle bezwaren leiden echter tot stopzetting van de huurverhoging. Bezwaar maken is alleen zinvol als bijvoorbeeld het verhogingspercentage of de nieuwe huurprijs de wettelijke maximale grenzen overschrijden.

Vragen

Voor vragen over de huurverhoging kunnen huurders contact opnemen met Wooncompagnie via het Telefonisch Informatie Punt 0900 - 20 22 373 (lokaal tarief) of even binnenlopen in een van de regionale Wooninformatiepunten. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl