Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 21 april 2009 Gedeputeerde Baggerman slaat eerste paal Transferium Jeugdzorg

Gedeputeerde Sascha Baggerman heeft op 17 april in Heerhugowaard de eerste paal geslagen van het Transferium Jeugdzorg.

Het Transferium Jeugdzorg wordt een voorziening voor gesloten behandeling die plaats gaat bieden aan 80 jongeren van 12 tot 18 jaar. Hiermee wordt een passend zorgaanbod gerealiseerd voor jongeren met ernstige gedragsproblematiek. Op dit moment ontbreekt, behalve in Amsterdam, zo'n voorziening in Noord-Holland.

De nieuwbouw van het zal naar verwachting eind 2010 haar deuren openen. Tot die tijd biedt Transferium Jeugdzorg behandeling aan 32 jongeren in een tijdelijke voorziening in Driehuis.

Met de bouw van het Transferium is een bedrag van € 30,6 miljoen gemoeid. Het Rijk financiert de realisatie en exploitatie. De provincie doet een eenmalige investeringsbijdrage van maximaal € 8,4 miljoen.

In Transferium Jeugdzorg werken tien Noord-Hollandse organisaties samen, te weten Parlan, Lijn 5 Amstelduin, Triversum, RIJ De Doggershoek, OCK het Spalier, 's Heerenloo Noorderhaven, Brijder verslavingszorg, Bureau Jeugdzorg Noord-Holland en GGZ Noord Holland Noord. In Transferium Jeugdzorg wordt het onderwijs verzorgd door De Spinaker in samenwerking met de Aloysiusstichting. Als het voor de behandeling van de jongere nodig is zullen ook andere jeugdzorgaanbieders worden ingeschakeld. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl