Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 21 april 2009 Snellere afhandeling incidenten op provinciale wegen

De provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat handelen incidenten op de rijkswegen en provinciale wegen nog efficiënter af. Hiervoor werken Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Holland sinds 1†april nog intensiever samen op het gebied van Incident Management.

Vanuit de Verkeerscentrale Noord-West Nederland (De Wijde Blik) van Rijkswaterstaat in Velsen wordt nu ook het wegpersoneel van de provincie Noord-Holland (kantonniers) direct aangestuurd bij incidenten.

Rijkswaterstaat ziet in de verkeerscentrale Noord-West Nederland o.a. of er ongevallen zijn op rijkswegen. Dan wordt direct de weginspecteur ingeschakeld en, indien nodig, de hulpdiensten zoals politie en brandweer. De verkeerscentrale wordt ook op de hoogte gesteld bij incidenten op provinciale wegen. Nu de centrale bij incidenten ook de kantonniers van de provincie aanstuurt, wordt een uniforme werkwijze toegepast op een groter deel van het wegennet van Noord-Holland. Wegpersoneel is daardoor sneller ter plaatse waardoor de afhandelingsduur verkort wordt. Het verkeer komt sneller weer op gang en de weg is eerder vrij na een incident. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl