Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 21 april 2009 Kick off programma Holland Health

Op 21 april is de officiële start van het medisch clusterprogramma Holland Health. De kick off bijeenkomst vindt plaats vanaf 15.00 uur in het DSB stadion in Alkmaar en wordt geopend door Gedeputeerde Economische Zaken, de heer Jaap Bond.

Holland Health is een initiatief van MCA Gemini Groep, Ontwikkelingsbedrijf NHN, NRG Petten, Tromp Medical, InHolland, H&S adviesgroep en Boehringer Ingelheim. Holland Health heeft als doel het versterken van cluster van medische bedrijven in de regio door in te zetten op ontwikkeling en realisatie van innovatieve zorgbedrijven in de regio. Het doel is het imago van de zorg te versterken. Een sterk imago draagt bij aan de toename van werkgelegenheid in de regio.

Weinig mensen denken namelijk spontaan aan medische bedrijven of ziekenhuizen als ze op zoek gaan naar een aantrekkelijke werkgever. Het arbeidsimago van de medische sector in Noord-Holland Noord klopt niet met de vele activiteiten met een hoogwaardig, vindingrijk en technologisch karakter. Denk aan de nucleaire geneeskunde, of wetenschappelijk onderzoek tot en met het kweken van eigen kraakbeen.

Ook wordt gekeken naar het beter aansluiten van bestaande opleidingen op de behoefte van de medische sector. Waar nodig worden nieuwe opleidingen ontwikkeld of aangetrokken.

Een solide regionale "zorginfrastructuur" is een voorwaarde om deze ambities te realiseren, voldoende aanbod van goed geschoold personeel staat daarbij voorop.

Holland Health heeft de volgende misse:

"Noord-Holland Noord wordt een Centre of Excellence als het gaat

om de ontwikkeling en realisatie van innovatieve zorgbedrijven"

In het medische clusterprogramma staan vier thema's centraal:

  1. Technologische innovatie.
  2. Kwalitatief hoogwaardige opleidingen om mensen te boeien en binden.
  3. Imagoverbetering.
  4. Versterken van het netwerk zodat ondernemers en kennisinstellingen elkaar kunnen ontmoeten en gezamenlijke ideeën oppakken en uitvoeren.

Inmiddels is er ook een website ontworpen waar de vele initiatieven van onze regio op zullen worden vermeld, en waar potentiële deelnemers zich aan kunnen melden. www.hollandhealth.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl