Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 29 Januari 2007 Misverstand over woningbouwplan Oostwal

De informatieavond van 16 januari voor het woningbouwplan Oostwal heeft vele jongeren in Harenkarspel teleurgesteld. De woningen blijken alleen te worden gebouwd voor de jongeren van instituut Midgard. De informatieavond was oorspronkelijk opgezet voor omwonenden, maar was ook bestemd voor belangstellenden. Veel belangstellende jongeren zijn naar de avond gekomen. In de hoop op een binnenkort beschikbare woning voor hen. Het gemeentebestuur van Harenkarspel betreurt dat dit misverstand is ontstaan.

De grote belangstelling toont des te meer aan dat er gebrek is aan betaalbare woningen voor jongeren in Harenkarspel.

Die vraag naar woningen is onderdeel van de besprekingen over de Toekomstvisie/Structuurvisie. Een gemeente kan zelf geen woningen bouwen, dit doen projectontwikkelaars/aannemers op de vrije markt. Een gemeente kan wel aangeven in welk tempo gebouwd kan worden. Gemeente Harenkarspel werkt mede daarom aan de toekomstvisie/structuurvisie tot het jaar 2020. Het college van burgemeester en wethouders spreekt hierin over het bouwen van gemiddeld 100 woningen per jaar, afhankelijk van de capaciteit en ontwikkelingen op de markt.

Het bouwprogramma wordt in elk geval een mix van woningen: voor jonge starters, senioren, sociale koop/huur, middelduur en duur. Omdat de toekomstvisie voor twintig tot vijfentwintig jaar geldt, wil gemeente Harenkarspel de lokale woningbehoefte regelmatig toetsen. Daarbij wordt ook naar de bezetting van de woningen gekeken: welke huishoudens vinden we in welk soort woningen. De lokale overheid probeert hierin wat te sturen, al speelt natuurlijk wel het feit dat de huur/koopwoningmarkt vrij is.

Binnenkort worden in de dorpen van Harenkarspel avonden georganiseerd, waarin de inwoners praten met gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders over de Toekomstvisie. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl