Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 29 Januari 2007 Vijftien iepen gaan om aan Herenweg/Wijzend in Sint Maarten

Vanaf maandag 29 januari wordt begonnen met het kappen van een rij iepen aan de Herenweg/Wijzend in Sint Maarten. Het betreft alleen de bomen aan de oostkant van de weg, waar huizen staan. In overleg met de bewoners en de dorpsraad is hiertoe besloten. Sinds de twee stormen in de afgelopen periode vormden de bomen een groot risico voor de bewoners. Enkele boomwortels zijn omgewrikt en hebben de waterleiding beschadigd. Bij herstel van de leiding zou schade aan andere boomwortels niet te vermijden zijn.

Met de laatste storm is één van de vijftien bomen omgewaaid. Zeven andere bomen stonden dusdanig te heen en weer te zwiepen dat de waterleiding, die onder de bomen doorloopt, op vier plaatsen kapot is. Hiervoor is een noodvoorziening getroffen. Ook de telefoonlijn is kapot. Deze zeven bomen liepen direct risico van omwaaien. Voor de zeven overige bomen is dit risico minder groot geweest, maar de nutsvoorzieningen moeten hersteld worden. Hiervoor moet dicht bij de bomen gegraven worden. De wortels van de bomen zouden hierdoor nog meer beschadigd raken, waardoor de kans op omvallen toeneemt.

Dit is een onveilig idee voor de bewoners. Daarom is in overleg met dorpsraad en bewoners tijdens een overleg gekozen voor het weghalen van alle veertien bomen. Er komen nieuwe bomen voor terug, hiertoe zal de gemeente binnenkort een voorstel doen. Firma Stoop begint op maandag 29 januari 2007 met het kappen van de iepen. Tijdens de werkzaamheden is de Herenweg (vanaf de Sportparklaan) tot Wijzendweg (tot de Breelandseweg) afgesloten. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl