Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 27 december 2017 Schagen: Gerenoveerde Spartahal weer kansrijke sportaccommodatie

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Met veel inzet van vrijwilligers, hulp van de gemeente en meedenken door vakleerkrachten van het Regius College heeft de Spartahal in Schagen een 'upgrade' gekregen waardoor het complex multi-inzetbaar is. Dat wordt steeds belangrijker, nu verenigingen krimpen.

Trots leidt Roel Koops, algemeen manager Sportfondsen Schagen, wethouder Ben Blonk rond in de vernieuwde Spartahal. "Het is geen luxe verbouwing geworden" vertelt hij, "maar het is hier toch wel heel behoorlijk opgeknapt, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers."

Vakleerkrachten denken mee

Allereerst heeft de sportzaal een enorme opknapbeurt gekregen: een nieuwe vloer, nieuwe, verrijdbare tribunes, geluiddempende wanden. Over dit soort zaken hebben de sport-vakleerkrachten van het Regius College meegedacht, want de Spartahal werd na de verbouwing de nieuwe gymzaal van de school, waardoor de sporthal nu zowel overdag als 's avonds wordt benut. Tijdens de rondleiding is een schoolklas aan het gymmen, en desgevraagd beaamt de leerkracht erg tevreden te zijn over de verbeteringen aan de sporthal: "de maatregelen om het geluid te dempen bijvoorbeeld, zijn voor ons heel belangrijk. Zeker als er twee klassen tegelijk les krijgen van twee docenten. Dan moet je geen last van elkaar hebben; dat is goed gelukt!"

Ruimtes slimmer benutten

Ook zijn de sporthal en de kantine, die voorheen in open verbinding met elkaar stonden, nu gescheiden door een glazen wand. Dat maakt dat de twee ruimtes nu afzonderlijk van elkaar kunnen worden gebruikt en verhuurd. "Dat wordt in de toekomst steeds belangrijker," legt Koops uit, "want verenigingen hebben met krimp te maken en dan huren ze minder uren een accommodatie. Dat moeten we dan compenseren door de ruimtes voor andere activiteiten te verhuren. Na deze opknapbeurt moet dat zeker lukken."

Groeneweghal

Het Regius College gymde voorheen in de Groeneweghal, deze wordt nu, net als de Spartahal, gerenoveerd, waarna basisscholen De rank en De Keerkring daar hun gymlessen kunnen houden. De Groeneweghal wordt in de zomer van 2018 gerenoveerd. Zo wordt ook de Groeneweghal straks overdag en 's avonds bezet, wat van belang is om de rendabel te blijven en als sporthal te kunnen voortbestaan.

Sportservice 'in huis'

Wethouder Ben Blonk is onder de indruk van het resultaat in de Spartahal. Ook is hij is blij dat Sportfondsen vooruit kijkt: "Ook een sporthal moet met haar tijd meegaan om voort te bestaan. Dat geldt voor het inrichting, maar ook voor de bezetting. Ik vind het geweldig dat de opgeknapte kantoren nu door Sportservice worden benut en dat de ruimtes zich nu lenen voor verschillende activiteiten, zowel overdag als 's avonds. De Spartahal is op haar toekomst voorbereid. Dat is geweldig om te zien!"

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna