Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 27 december 2017 Groene energie stroomt door Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Door de hele gemeente Schagen stroomt vanaf 1 januari 2018 groene energie. Lantaarnpalen, stoplichten, gemalen, het gemeentehuis: alles van de gemeente waarvoor stroom nodig is, gebruikt vanaf dan groene stroom.

De energie is afkomstig van biomassa, windenergie en gft-afval. De HVC gaat de groene energie leveren. Hiervoor heeft de gemeente, samen met nog zes andere gemeenten, een overeenkomst met de HVC afgesloten. Wethouder Sigge van der Veek: "Een duurzame gemeente is belangrijk. Voor nu en ook voor onze kinderen in de toekomst. Doordat we via de HVC groene energie gebruiken, helpen we mee de CO2-uitstoot te verminderen en zorgen we voor een duurzame omgeving."

De gemeente gebruikt energie dat uit het eigen afval is opgewekt. De HVC maakt groen gas uit het groente-, fruit- en tuinafval dat inwoners scheiden. Afvalhout dat inwoners bij het afvalbrengstation inleveren, zet de HVC in de bio-energiecentrale in Alkmaar om groene stroom.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl