Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 10 augustus 2009 Water met blauwalg: niet zwemmen, niet drinken

Door het mooie weer neemt blauwalg in het water toe. Het hoogheemraadschap raadt mensen af om in dit water in te gaan of om ervan te drinken. Dit geldt ook voor huisdieren en vee.

Blauwalg komt in de hele provincie voor. Er zit veel blauwalg in het Noordhollandsch Kanaal, met name tussen Alkmaar en Den Helder. Die situatie geldt ook voor het boezemwateren. Ook in vaarten en plassen zit veel blauwalg.

Blauwalg komt voor in oppervlaktewater in de hele provincie. Sommige soorten zijn giftig. De giftige stoffen komen vrij als blauwalgen afsterven en drijflagen vormen. Dit is met name het geval bij langdurig hogere temperaturen. Blauwalg leidt tot huid- en darmklachten en kan ook behoorlijk stinken. Tegen blauwalgen is niks te doen. Ze verdwijnen weer als het weer omslaat.

Van de door de provincie erkende en gecontroleerde officiŽle zwemlocaties is een aantal door blauwalg niet-veilig verklaard. Het is - zeker met dit weer - niet verstandig om op andere plaatsen te zwemmen.

Zie voor het actuele overzicht www.noord-holland.nl of bel de zwemtelefoon 0800 - 99 86 734. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna