Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 10 augustus 2009 Gemeenten Noordkop slaan handen ineen, werken aan gemeenschappelijke gebiedsontwikkeling

De zes gemeenten in de kop van Noord-Holland slaan de handen ineen. De kansen in de regio moeten samen worden opgepakt. De zes werken daarom aan een gemeenschappelijke gebiedsontwikkeling. Het kernelement daarin is duurzaamheid.

De gebiedsontwikkeling moet een belangrijke plaats krijgen in de structuurvisie van de provincie. Om de noodzaak hiervan te onderstrepen, stuurden de gemeenten vorige week een brief naar het provinciebestuur. Het gaat om de gemeenten Anna Paulowna, Den Helder, Texel, Wieringen, Wieringermeer en Zijpe.

De gebiedsontwikkeling van de Noordkop gaat uit van wonen, werken en recreeren, met als kernelement duurzaamheid. De regio heeft samen met de provincie en het rijk een aantal gemeenschappelijke belangen die integraal moeten worden aangepakt. De urgentie daarvan blijkt uit een dreigend bevolkingstekort en een afname van de werkgelegenheid.

De gemeenten zien echter genoeg kansen in de regio om het tij te keren. De havens in de regio spelen daarbij een belangrijke rol, net als natuurontwikkeling, de vorming van kennisclusters (milieu, maritiem, energie), recreatiemogelijkheden en een goede infrastructuur (wegen, spoor en vliegveld).

De brief is te downloaden via www.denhelder.nl (Actueel) (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl