Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 09 februari 2010 Nieuwe, praktische flyers over beheersing aardappelziekte beschikbaar

Aardappelziekte veroorzaakt door Phytophthora infestans, is nog steeds één van de grootste bedreigingen van de aardappelteelt. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het Aardappel Case Study team van het EU-programma ENDURE schat de jaarlijkse kosten van aardappelziekte als gevolg van opbrengstverlies en (schimmel)bestrijding wereldwijd op zo'n € 4 miljard. Omdat de helft van deze kosten in Europa worden gemaakt, onderzocht het ENDURE Aardappel Case Study team belang, effectiviteit en haalbaarheid van nieuwe beheersmaatregelen van Phytophthora infestans in Europa.

De studie levert een viertal folders op met wetenschappelijk verantwoorde en praktisch toepasbase adviezen voor adviseurs en telers. Ze zijn Engelstalig en bevatten een Nederlandse samenvatting.

De folders Vermindering primaire inoculumbronnen van aardappelziekte; Gebruik van beslissingsondersteunende systemen tegen aardappelziekte; Fungiciden ter bestrijding van aardappelziekte; en Inzet rasresistentie ter vermindering van fungicidengebruik tegen aardappelziekte, zijn als pdf te downloaden op www.ppo.wur.nl (Bron: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl