Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 09 februari 2010 Dorpsraden kadernota gemeente Niedorp

In de strategische visie (Perspectiefnota) van de gemeente Niedorp staat o.a. opgenomen dat de burger een centrale plaats moet innemen. Dienstbaarheid vormt het primaire uitgangspunt.

Daarnaast staat in de visie dat een herkenbaar kernenbeleid aanwezig moet zijn, met als instrument het stimuleren van dorpsraden.

Deze notitie heeft als doel een kader te bieden tot de nadere invulling van het beleid op het gebied van dorpsraden in onze gemeente.

De hierbij aan te houden uitgangspunten zijn:

Tevens worden de dorpsraden erkend als organisaties die bij uitstek aangewezen zijn om het overleg en de communicatie tussen de kernen en het gemeentebestuur vorm en inhoud te geven.

De nota is de basis voor verdere uitvoering en realisatie van de dorpsraden. De geplande fusie met de gemeenten Anna Paulowna, Wieringen en Wieringermeer op 1 januari 2012 betekent dat wij gelijktijdig aan het fusieproces de nadere invulling van het beleid op het gebied van dorpsraden afstemmen met onze fusiepartners. Het op dit moment gezamenlijk ontwikkelen betekent vertraging in het besluitvormingsproces voor onze gemeente en is niet gewenst.

Bij onze fusiepartners is op dit moment geen sprake van bestaand beleid op het gebied van dorpsraden.

De Dorpsraden kadernota is te vinden op www.niedorp.nl (Bron: Gemeente Niedorp)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl