Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 09 februari 2010 Sociale woningbouw Den Hoorn binnenkort van start

Gemeente Texel en Stichting Woontij hebben overeenstemming bereikt over de verrekening van de grondprijs op de locatie Zouteland. Naar verwachting start Woontij nog deze maand met het werven van geïnteresseerden voor een woning.

Het realiseren van sociale woningbouw op locatie Zouteland is vastgelegd in de prestatieafspraken (de concrete uitwerking van de Woonvisie) van de gemeente met Woontij. In navolging van deze afspraken heeft de gemeente de afgelopen tijd met Woontij gesproken over de grondprijs. Binnen de door de raad vastgestelde kaders, is overeenstemming bereikt over de manier waarop de grondprijs verrekend wordt.

De gemeente geeft daarnaast een subsidie van € 7.500,00 per woning om energieneutrale woningbouw mogelijk te maken. Woontij kan zo aansluiten bij de andere zogenaamde energie-O woningen in de straat. Ook kan er zo geprofiteerd worden van een bijdrage uit het Waddenfonds die voor het hele project inclusief de vrije sector is toegekend.

Naar verwachting start Woontij nog deze maand met het werven van belangstellenden voor een woning. Stichting Woontij en de gemeente Texel hebben afgesproken dat het project samen met de toekomstige bewoners ontwikkeld wordt. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl