Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 09 februari 2010 Informatieavond over versterking hoogwaterkering Den Oever op dinsdag 2 maart 2010

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert op dinsdag 2 maart 2010 twee informatiebijeenkomsten over de versterking van de hoogwaterkering in Den Oever: 's middags voor bedrijven en belangengroepen, 's avonds voor omwonenden. Tijdens de informatiebijeenkomsten komen onder andere de vier alternatieven voor versterking en de startnotitie voor de milieu effect rapportage aan bod.

Beide bijeenkomsten bestaan uit twee delen: in het eerste deel wordt een toelichting gegeven op de plannen en de inspraakmogelijkheden. In het tweede deel kunt u bij informatiestands de startnotitie en de vier alternatieven nader bekijken en het gesprek erover aangaan of vragen stellen aan medewerkers van het hoogheemraadschap. De middagbijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.30 uur, de avondbijeenkomst van 19.30 tot 22.00 uur. Beiden vinden plaats in Het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a in Den Oever.

Vier alternatieven

De afgelopen tijd zijn in overleg met een adviesgroep, bestaande uit belanghebbenden, verschillende alternatieven voor versterking van de hoogwaterkering in beeld gebracht. Hiervan worden vier alternatieven de komende maanden verder uitgewerkt. Uiteindelijk wordt één voorkeursalternatief gekozen: het alternatief dat het meest geschikt is om de waterkering te versterken.

Voordat het zover is, gaat het hoogheemraadschap de alternatieven toetsen op onder andere waterveiligheid, milieu, ruimtelijke kwaliteit, natuur, leefbaarheid, bereikbaarheid en financiële haalbaarheid. Dit gebeurt in een Milieu Effect Rapportage (m.e.r). Voor de m.e.r.-procedure ligt vanaf 22 februari tot en met 6 april 2010 de startnotitie ter inzage voor inspraak. De startnotitie beschrijft op welke manier het hoogheemraadschap het toetsen wil aanpakken. U kunt de startnotitie vanaf 22 februari onder andere inzien in het gemeentehuis van Wieringen, het kantoor van het hoogheemraadschap aan Willemsweg 73 in Hoorn of opwww.hhnk.nl.

†Meldt u aan!

Wilt u een bijeenkomst bijwonen? Meldt u dan aan per e-mail op of door te bellen met (0299) 391486.

Meer informatie over de versterking van de hoogwaterkering en de startnotitie m.e.r. vindt u op www.hhnk.nl/dijkversterking, kies rechts in het scherm 'Hoogwaterkering Den Oever' Hier vindt u ook meer informatie over het gehele project. (Bron: Gemeente Wieringen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl