Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 30 november 2009 Wet- en regel Dag voor ondernemers: wat brengt 2010?

Ondernemers moeten te allen tijde op de hoogte zijn van wijzigingen in wetgeving. Daarom organiseren de Kamers van Koophandel dit jaar voor de derde keer gratis de landelijke Wet- en regel Dag op 15 locaties in Nederland. Kamer van Koophandel Noordwest-Holland organiseert de Wet- en regel Dag in het kantoor aan de Comeniusstraat 10 te Alkmaar. Vanwege overweldigende belangstelling is aanmelding niet meer mogelijk.

Programma

Iedere ondernemer die de Wet- en regeldag bezoekt, wordt op de hoogte gesteld van de belangrijkste veranderingen voor het komend jaar. Tijdens deze themadag komt ook wetgeving aan de orde waar ondernemers voor het eerst mee te maken kunnen krijgen, zoals aansprakelijkheid, ontslag of incasso van vorderingen. De Belastingdienst, accountants, juristen en andere specialisten zijn aanwezig om specifieke vragen van ondernemers te beantwoorden. Ook komen fiscale eindejaarstips ter sprake die nog dit jaar voordeel kunnen opleveren. Ook gerichte vragen over de eigen onderneming kunnen beantwoord worden door accountants juristen en andere specialisten. Kortom een dag die zowel op de korte als lange termijn voordeel oplevert.

Belangrijkste veranderingen 2010

Het kabinet heeft op Prinsjesdag bekend gemaakt, dat zij 1 miljard euro vrijmaakt voor ondersteuning van ondernemers. 2010 staat dan ook nog in het teken van het opvangen van de economische crisis en stimuleren van de economie. Zo kunnen alle ondernemers ook in 2010 nog versneld afschrijven en wordt de kleinschaligheidsaftrek (fiscale tegemoetkoming voor investeringen van beperkte omvang) verruimd. Daarnaast ligt nog een aantal andere financiële extraatjes in het verschiet. Voor ondernemers die vallen onder de inkomstenbelasting stijgt de MKB Winstvrijstelling van 10,5 naar 12 procent. Ook wordt deeltijdondernemen financieel aantrekkelijker door het afschaffen van het urencriterium voor de MKB winstvrijstelling. Daarnaast heeft het kabinet ook voordelen voor DGA´s (directeur grootaandeelhouder) in petto als de inkomsten achterblijven. Meer informatie over gewijzigde wetten en regels voor de komende tijd staan op www.kvk.nl/regeldag.

Onderzoek KvK

Uit recent onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt onder meer dat ondernemers – door uiteenlopende omstandigheden - vaak te laat op de hoogte te zijn van relevante wetswijzigingen. Daardoor lopen zij veel geld mis. Zeker nu de verwachting bestaat dat in 2010 veel wetswijzigingen consequenties kunnen hebben voor het ondernemerschap, is het belangrijk dat iedere ondernemer goed beslagen ten ijs komt. Een bezoek aan de Wet- en regeldag kan een stap in de goede richting zijn. Daarnaast biedt de uitleg op de website van de Kamer van Koophandel soelaas. Deze pagina, www.kvk.nl/prinsjesdag wordt jaarlijks dan ook bijna 2 miljoen keer bezocht.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl