Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 26 augustus 2009 ACB Kenniscentrum versterkt de kracht van allochtonen en hun organisaties

ACB Kenniscentrum is een non-profit organisatie die de gelijkwaardige deelname van allochtonen aan het maatschappelijk verkeer (waaronder ook de arbeidsmarkt) bevordert. Het kenniscentrum ontwikkelt methodes om blokkades en achterstanden weg te werken en om de kracht en capaciteiten van allochtonen en allochtone organisaties te versterken. Dit werk wordt gedaan met steun van de provincie Noord-Holland.

De combinatie van kennis over de achtergronden van allochtonen en toegang tot hun organisaties en netwerken, maakt ACB Kenniscentrum uniek. ACB Kenniscentrum beschikt over:

Deze kennis en netwerken zet ACB Kenniscentrum in om de emancipatie en participatie van allochtonen te vergroten, om hun kansen en rechten te verbeteren:

Het Kenniscentrum levert diensten, zoals:

Deze diensten worden verleend aan:

Hierboven kunt u de "Routeplanner in diversiteitsland"' downloaden. Hierin kunt u lezen hoe het ACB kenniscentrum uw organisatie van dienst kan zijn bij het leveren van achtergrondinformatie, kennis en deskundigheid. Ook kan uw organisatie deelnemen aan trainingen en cursussen op het gebied van integratie, emancipatie en participatie van (nieuwe) stagiairs en medewerkers met een allochtone achtergrond. Mede met het oog op de komende vergrijzing wordt er over niet al te lange termijn (wederom) een groot tekort aan arbeidskrachten verwacht. Bij een krappe arbeidsmarkt met een voorlopig structureel tekort aan arbeidskrachten zullen medewerkers met een allochtone achtergrond van grote waarde zijn voor de organisaties binnen onze regio.

Meer informatie vindt u via: www.acbkenniscentrum.nl of www.rpa-nhn.nl waar u "Routeplanner in Diversiteitsland" kunt downloaden. (Bron: Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl