Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 15 juli 2009 Extra subsidieronde herstructurering bedrijventerreinen

Het programma 'Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik' (HIRB) wordt aangepast om de effecten van de economische crisis te verlichten.

Partijen kunnen nu meer subsidie krijgen dan voorheen. In 2009 is er een totaal bedrag van ruim € 6,7 miljoen beschikbaar voor het opknappen van bestaande bedrijventerreinen. Van 1 september tot 30 oktober 2009 kunnen partijen zich inschrijven.

In deze extra tender zijn de subsidiemogelijkheden eenmalig verruimd. Concreet betekent dit dat het percentage van de te subsidiëren projectkosten bij het onderdeel Fysieke verbeteringen is verhoogd van 35% naar 50%. De maximale subsidie voor dit onderdeel blijft 1,5 miljoen euro.

Ook is het subsidieplafond voor de laatste tender extra hoog, het totale bedrag van € 6,7 miljoen is als volgt verdeeld:

Voorlopig laatste tender

Voor deze extra verruiming van de subsidiemogelijkheden is besloten de middelen van komende jaren naar voren te halen. Tot en met 2011 is dit daarom de laatste HIRB-tender.

De tender is geopend van 1 september 2009 tot en met vrijdag 30 oktober 2009. Medio augustus kunt u de vernieuwde aanvraagformulieren op www.noord-holland.nl vinden. De formulieren en overige informatie over de HIRB en het provinciale herstructureringsbeleid in het algemeen zijn verkrijgbaar via het Digitaal loket en de provinciale site over Economie.

Economische crisis

De extra subsidieronde HIRB is één van de maatregelen die de provincie heeft uitgebreid vanwege de economische crisis. De provincie wil hiermee de economie in de regio juist in deze tijden extra stimuleren. Voor het hele maatregelenpakket trekt de provincie in 2009 zo'n € 50 miljoen uit. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl