Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 15 juli 2009 Succesvol wonen, welzijn en zorgbeleid krijgt vervolg

De provincie Noord-Holland stelt de komende vier jaar 2 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe projecten op het terrein van wonen, welzijn en zorg (WWZ). Met deze investering wordt een vervolg gegeven aan succesvol WWZ-beleid van de afgelopen jaren.

De integrale aanpak van wonen, welzijn, en zorgbeleid levert voor zowel bewoners als voor gemeenten, corporaties, zorgaanbieders en andere deelnemende partijen voordelen op. Tussen 2003 en 2009 is veel ervaring opgedaan met 11 WWZ-voorbeeldprojecten die gedeeltelijk door de provincie werden gesubsidieerd. De ambitie van het provinciale WWZ-beleid is dat alle Noord-Hollandse burgers in de samenleving kunnen deelnemen en integreren, ook wanneer zij beperkingen hebben. Het programma leidde tot de bouw of aanpassing van woningen voor mensen met beperkingen, het realiseren van wijksteunpunten, woonzorgzones en andere ondersteunende diensten en voorzieningen.

De ervaringen die zijn opgedaan worden verspreid als leerpunten en ter inspiratie.

Uit de praktijk is gebleken dat er nog verschillende terreinen zijn waarop de gemeenteregie versterkt kan worden. Ook komen (voorbeeld)gemeenten nieuwe thema's tegen, zoals kindvriendelijk wonen en de verbetering van leefbaarheid in kernen en wijken. Daarom heeft de provincie besloten opnieuw een subsidieregeling in het leven te roepen, waarin gemeenten worden uitgenodigd aan de slag te gaan met deze actuele thema's.

Gemeenten, maar ook andere partijen die actief zijn op het gebied van wonen, welzijn en zorg, kunnen subsidie aanvragen. De projecten die met dit geld worden gerealiseerd, moeten naast fysieke verbetering weer veel kennis, ervaringen en inspiratie opleveren voor andere gemeenten.

Subsidieaanvragen voor het jaar 2009 kunnen worden ingediend tot 1 september 2009. In 2009 is totaal € 300.000,- beschikbaar. Kijk voor meer informatie over de Uitvoeringsregeling Wonen, Welzijn en Zorg Noord-Holland 2009 elders op de website. Kijk voor meer informatie over WWZ en de voorbeeldprojecten op www.wwz-nh.nl. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl