Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 15 juli 2009 MER Wieringerrandmeer geeft goed beeld effecten

Het MER voor de inrichting van het Wieringerrandmeer geeft een goed beeld van de effecten op onder andere de grondwaterkwaliteit, de natuurwaarden van Waddenzee en IJsselmeer en mogelijke verkeersknelpunten. Daarmee heeft de provincie Noord-Holland voldoende informatie om een besluit te kunnen nemen.

Dat schrijft de Commissie m.e.r. in het advies dat zij vandaag uitbracht aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

De gemeenten Wieringen en Wieringermeer, de provincie Noord-Holland en het consortium Lago Wirense willen op de grens van de beide gemeenten een randmeer aanleggen van ruim 8 km lang en 0,5 tot 2 km breed: het Wieringerrandmeer Het MER moet de onderbouwing bieden voor het inpassingsplan van de provincie Noord-Holland.

De Commissie is van mening dat de essentiële informatie in het MER aanwezig is. Belangrijke milieuaspecten zoals de effecten op water, natuur en verkeer zijn goed beschreven.

Het MER laat zien dat

(Bron: www.commissiemer.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl