Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 07 mei 2009 Landbouwgedeputeerde Jaap Bond verricht aftrap kavelruil op Texel

Provinciaal bestuurder Jaap Bond heeft op Texel toegezegd volle medewerking te willen verlenen aan een kavelruil op Texel. De gedeputeerd stelde tijdens een bijeenkomst in Den Burg onder de indruk te zijn van de agrarische ondernemingzin op het eiland. “Die wordt nu nog teveel geremd door matige kavelstructuur. Dat moet en kan beter.”

In oktober 2007 is door Stivas Noord-Holland een structuuronderzoek afgerond waaruit een positief beeld naar voren kwam van de agrarische sector op Texel.

De sector is stabiel en veelzijdig en ondernemers zijn bereid te investeren in bedrijfsontwikkeling. Er kwam ook een knellende situatie naar voren: De verkavelingsituatie (de versnippering van de bedrijven), laat te wensen over, vooral voor de veehouders. Om de wensen van de sector meer in beeld te krijgen, heeft Stichting Agrarisch Texel (regionaal bestuur van Stivas) zitdagen gehouden. Daaruit bleek dat ongeveer dertig boeren wel geinteresseerd zijn in kavelruil. Bond: “De komende twee jaar zetten we dan ook een traject in voor kavelruil. In het ILG-programma is hiervoor 240.000 euro opgenomen (waarvan een kwart door de provincie en het Rijk en de helft uit Brussel, red.) in het kader van de herstructurering landbouw. (Bron: Stivas Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl