Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 07 mei 2009 Texelse Ondernemers Prijs 2008 gewonnen door Duin Bouwbedrijf

Texelse Ondernemers Prijs 2008

Op donderdag 12 februari 2009 werd 's avonds voor de vierde maal de Texelse Ondernemers Prijs uitgereikt. De genomineerden waren Duin Bouwbedrijf, de Noordkroon en de Witte Engel. Duin Bouwbedrijf werd uiteindelijk de winnaar.

Avondprogramma

De drie genomineerde bedrijven presenteerden zich deze avond aan jury en publiek. Vervolgens gaf Ruud Koornstra een lezing over goed ondernemerschap, waarbij duurzaamheid en innovatie centraal stonden.

De winnaars van de Texelse Ondernemers Prijs 2007, de Sumwing, vertelden kort wat het winnen van de prijs hen het afgelopen jaar heeft gebracht.

Tot slot las Martin Warnaar namens de jury het juryrapport voor en maakte de winnaar, Duin Bouwbedrijf, bekend.

De jury heeft bij het beoordelen van de inzendingen gelet op goed ondernemerschap in de breedste zin van het woord. Er is gekeken of het bedrijf evenwichtig aandacht schenkt aan de zogenaamde drie P's (zie kader hieronder).

Daarnaast heeft de jury ook gekeken naar de mogelijke uitstraling van het bedrijf voor het eiland zelf. Levert het bedrijf extra werkgelegenheid, versterkt het bedrijf het imago van Texel?

Duin Bouwbedrijf ontving de wisseltrofee: het beeldje Donna di Mare van Antoinette LeRoy. Alle genomineerden ontvingen een fraaie oorkonde.

Wat is goed ondernemerschap?

Goed ondernemerschap kenmerkt zich door het evenwichtig aandacht schenken binnen uw bedrijfsvoering aan de zogenaamde drie P's: People, Planet en Profit.

People: u behandelt uw medewerkers goed, zorgt dat ze zich -voor zover mogelijk- optimaal kunnen ontplooien, u haalt het beste in hen boven. U behandelt uw gasten als echte gasten. U maakt bovendien geen gebruik van producten die door kinderarbeid zijn gemaakt.

Planet: u houdt -waar redelijkerwijs mogelijk- rekening met het milieu, u bent zuinig met energie, u verspilt zo min mogelijk grondstoffen of producten. U zorgt ervoor dat de aarde ook voor de volgende generatie plezierig is.

Profit: u zorgt ervoor dat uw onderneming financieel gezond is.

De genomineerden waren dit jaar:

Duin Bouwbedrijf werd genomineerd "omdat zij als bouwbedrijf heel duidelijk fundamenteel nadenken over duurzaamheid". De jury vindt dat het bedrijf een duidelijke visie heeft neergelegd en noemt directeur Paul Buijsman "ambassadeur voor Texel". Het bedrijf toont hoe duurzaamheid simpel in het bedrijf kan worden geïmplementeerd.

De Witte Engel van de familie Van Abs is voor de tweede keer genomineerd. Het bedrijf geeft het Texelse product (stoffen en vilt) bekendheid tot ver over de grenzen tot Australië en Japan. De Witte Engel heeft het afgelopen jaar een forse "interactieve uitbreiding" laten zien, aldus de jury.

Als derde werd De Noordkroon van Renske van der Tempel genomineerd. De jury was behoorlijk onder de indruk van "de Texelse signatuur met veel uitstraling over de grens van het eiland". De producten van De Noordkroon zijn volgens de jury bestemd voor een veel grotere markt dan Texel. Daarnaast straalt het bedrijf enorm veel betrouwbaarheid en continuïteit uit.

De Texelse Ondernemers Prijs werd mogelijk gemaakt door: - Rabobank; - Stichting Duurzaam Texel; - Langeveld & De Rooij

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl