Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 30 januari 2018 Schagen: Onderwijszorg arrangement Molenduin

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De pro voortgezet speciaal onderwijs (VSO) school het Molenduin krijgt geld voor een extra pedagogisch medewerker. Dit heeft de school nodig om de verdubbeling van het aantal leerlingen goed te begeleiden.

Jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en praktijkonderwijs (PrO) hebben vaak een extra steuntje in de rug nodig bij de uitstroom uit het onderwijs. Zodat zij een succesvolle overstap naar een baan kunnen maken. De prO-VSO school het Molenduin in Schagen heeft vorig jaar aangegeven extra personeel nodig te hebben omdat het leerlingenaantal onverwacht is verdubbeld.

Dat grote aantal houdt het risico in dat kinderen over het hoofd worden gezien en ongeoorloofd de school uitlopen. Om de veiligheid voor de leerlingen en hun begeleiding te kunnen waarborgen, is tijdelijk een extra pedagogisch medewerker nodig.

Preventief

Burgemeester en wethouders stelt daarom 40.000 euro ter beschikking aan de Aloysius stichting, voor dit tijdelijke zorg-onderwijsarrangement. Het is nodig tot het einde van het schooljaar 2017-2018. De kosten worden gedekt uit bestaand onderwijsbudget. "Het gaat om jongeren die juist een steuntje kunnen gebruiken. Nu het aantal leerlingen is verdubbeld kan het niet zo zijn dat de aandacht te zeer verdeeld moet worden en kinderen gaan uitvallen. Juist niet, omdat jongeren die hun school niet afmaken, niet doorstromen naar betaald werk. Dan kost dat de maatschappij uiteindelijk meer dan wanneer zij hun school afmaken," zegt wethouder Ben Blonk. Het hebben van betaald werk en meedoen in de maatschappij zijn speerpunten van gemeente Schagen omdat wetenschappelijk is aangetoond dat dit factoren zijn die mensen gelukkiger maken.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl