Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 30 januari 2018 Voorbereiding Tuitjenhorn duurzaam veilig

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Nadat de nieuwe Harenkarspelweg tussen Tuitjenhorn en Warmenhuizen vrijdag is geopend, kan de gemeente werken aan duurzaam veilige inrichting van drukke straten in beide dorpen. De voorbereiding voor Tuitjenhorn wordt in 2018 afgerond, zodat daar de Duurzaam Veilige inrichting in 2019 kan worden uitgevoerd.

De komst van de nieuwe Harenkarspelweg moet een einde maken aan de verkeersoverlast op drukke wegen als de Kalverdijk- Koorndijk-Delftwea, Sportlaan en Kerkbuurt in Tuitjenhorn en in centrum Warmenhuizen. Deze wegen worden duurzaam veilig ingericht (30 km zone), zodat het verkeer op den duur nadrukkelijk naar de Harenkarspelweg wordt gestuurd.

Het proces om te komen tot duurzame inrichting in Tuitjenhorn loopt in 2018.

Binnenkort volgen de eerste publicaties. Gemeente Schagen wil het proces dit jaar afronden, zodat de inrichting vanaf 2019 wordt uitgevoerd. Warmenhuizen krijgt in 2018 een nieuw verkeerscirculatieplan, dat daarna –na voltooiing van het besluitvormingsproces- ook kan worden uitgevoerd.

Duurzaam veilig

De aansluiting van de nieuwe Harenkarspelweg op de Veilingweg is al Duurzaam Veilig ingericht. Een groot deel van Tuitjenhorn is nog ingericht in een verouderde situatie. Omdat de gemeente kan zien hoe de nieuwe weg in de praktijk wordt gebruikt, levert dat goed inzicht in benodigde inrichting van de andere wegen. Het plan om hier alles Duurzaam Veilig in te richten wordt nog dit jaar voorbereid, doorlopen en afgerond, zodat de uitvoering hiervan in 2019 kan beginnen.

Matrixborden

De nieuwe Harenkarspelweg is voor het doorgaand verkeer een snelle route naar Veilingweg en vice versa naar Dergmeerweg. Om het verkeer op deze nieuwe route te wijzen, staan er vanaf vrijdag matrixborden. Eén nabij de kruising Dergmeerweg/Noorderlicht, die wijst het verkeer naar de westelijke route over de Harenkarspelweg. Het andere bord staat bij de kruising Veilingweg/Delftweg en wijst het verkeer richting het oosten over de Harenkarspelweg.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl