Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 04 juli 2013 Waddenfonds steeds meer integraal

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Werelderfgoed, Havens, Natuur, Energie en Lokale Innovaties. Dat zijn de programma's waarbinnen op 1 juli 2013 projectsubsidies zijn toegekend door het Waddenfonds.

Dat heeft het Dagelijks Bestuur besloten. Het betreft 16 projecten. In totaal is 25,6 miljoen Euro subsidie verleend. Met deze projecten wordt 78,5 miljoen Euro geïnvesteerd in het Waddengebied. Vijf van deze projecten bevinden zich in de provincie Noord-Holland.

Het grootste project is Súd Ie. Súd Ie is een waterverbinding tussen Dokkum en het Lauwersmeer. Het project is een goed voorbeeld hoe het Waddenfonds wil werken. Het betreft een integraal investeringsprogramma waarbij de aanvraag is gedaan door een coalitie van partijen. Geïnvesteerd wordt in het verbeteren van de ecologische kwaliteit van Súd Ie. Ook worden in het gebied landschaps- en natuurwaarden versterkt. Zo brengt het project het kenmerkende, oorspronkelijke Waddenkarakter, dat wat Súd Ie aantrekkelijk maakte terug in het landschap.

Verder is samenwerking gezocht met de Groningse kant van het Lauwersmeergebied.

Lange termijn perspectief is een snoer van Waddenpoorten en Waddenparels rondom het Lauwersmeergebied. Hiervoor wordt nu ook gewerkt aan de ontsluiting van Waddenpoort Lauwersoog vanaf het Lauwersmeer. Ook aan dit project draagt het Waddenfonds volop bij.

Voorzitter van het DB Tineke Schokker: "Ik ben trots op alle aanvragers bij het Waddenfonds. Het is goed dat partijen elkaar opzoeken en vinden. Eén en één wordt dan drie. Zo halen we het maximale rendement uit ons Waddenfondsgeld." Door de nu verleende subsidies én de aanvragen die nog in behandeling zijn worden een aantal subsidieplafonds bereikt. Het DB heeft daarom besloten, behalve Landbouw en Visserij en Natuur en Water, alle andere programma's voor dit moment te sluiten. Voor 2014 is er in principe weer nieuw budget beschikbaar. Het DB zal eind 2013 bekend maken hoe dit nieuwe budget zal worden ingezet.

Met het behandelen van de aanvragen tijdens deze DB vergadering is het allergrootste deel van de liggende aanvragen weggewerkt. Er was een stuwmeer ontstaan door het grote aantal aanvragen bij het openstellen van het Waddenfondsloket in oktober 2012.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl