Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 04 juli 2013 Vervanging en aanleg persleidingen Noordkop begonnen

HHNK logoBron: HHNK - De werkzaamheden aan leidingen die rioolwater afvoeren naar de zuivering in Den Helder zijn gestart. Door toenemende bebouwing en bedrijvigheid in de Noordkop moet er steeds meer afvalwater worden afgevoerd. Daarom breiden we de capaciteit van zowel de leidingen als de gemalen in Den Helder, Julianadorp, Anna Paulowna en Breezand uit. Op sommige plaatsen komen nieuwe transportleidingen. In totaal gaat het om vervanging van twee kilometer persleiding tussen de verschillende gemalen en 5,5 kilometer aan nieuwe leidingen. De werkzaamheden duren tot eind van het jaar.

De werkzaamheden kunnen in sommige gevallen overlast geven voor de omgeving.

Woningen en bedrijven blijven tijdens de uitvoering van dit project in principe altijd bereikbaar. Wel kunnen er omleidingen zijn. Zo zal in de periode van 8 tot en met 19 juli 2013 de kruising van de Koningsweg met de Zandvaart, en vanaf deze kruising de weg Burg. Lovinkstraat tot en met de D. Lubbertstraat, worden afgesloten in verband met de aanleg van een nieuwe afvoerleiding rioolgemaal Breezand. Borden geven de omleiding aan.

Achter de rioolwaterzuiveringinstallatie in Den Helder wordt een nieuwe aanvoerleiding aangelegd. Deze werkzaamheden veroorzaken geen overlast voor omwonenden. Actuele informatie over wegafzettingen en omleidingen is terug te vinden op www.hhnk.nl

Grotere rioolgemalen

Behalve de capaciteit van de leidingen, wordt ook die van rioolgemalen vergroot.

Het gemaal Noord op het bedrijventerrein Westoever in Den Helder (op de kruising van de Nijverheidsweg-Cruquiusweg) is straks ons grootste rioolgemaal. De capaciteit van dit gemaal wordt bijna verdubbeld van 2800 kubieke meter naar 4000 kubieke meter per uur. Ter illustratie: dit gemaal kan straks per uur een hoeveelheid water vergelijkbaar met 200 vrachtwagens gevuld met water, wegpompen.

Rioolgemalen Breezand en Zandloper (bij Julianadorp) worden ook compleet vernieuwd. Rioolgemaal Blauwe Keet (bij Julianadorp, nabij de rijksweg N9) bouwen we om naar een boostergemaal. Bij Anna Paulowna wordt een nieuw (booster-)gemaal gebouwd. Een boostergemaal geeft het rioolwater door de lange afstand van de leiding een extra zetje.

Afstemming

We hebben de werkzaamheden afgestemd met de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Bij deze samenwerking wordt gekeken naar mogelijkheden om werkzaamheden te combineren zodat we kosten besparen.

Contact

Voor vragen kan met contact opnemen met toezichthouder M. Nanninga, 06-23430080 of per e-mail .

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl