Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 03 december 2009 Staatssecretaris EZ: Den Helder pakt regeldruk goed aan

De aanpak regeldruk van de gemeente Den Helder is in positieve zin opgevallen bij de staatssecretaris van Economische Zaken. De manier waarop Den Helder de dereguleringsoperatie oppakt spreekt de staatssecretaris zeer aan. "Steeds meer gemeenten werken aan verbetering van hun dienstverlening en vermindering van de regeldruk. Ik volg deze ontwikkelingen met grote belangstelling. Van alle initiatieven springt het initiatief van de gemeente Den Helder er voor mij uit. Dit nodigt uit tot het geven van een compliment," aldus staatssecretaris van Economische Zaken, Frank van Heemskerk.

De aanpak van Den Helder valt op omdat Den Helder het leven van ondernemers makkelijker en goedkoper wil maken. Daarom gaan een aantal regels op de schop. De Algemene Plaatselijke Verordening wordt herzien, waarbij veel vergunningen worden geschrapt en omgezet in algemene regels, zoals de reclamevergunning, vergunningen voor uitstallingen en het afschaffen van de horecaexploitatievergunningen voor bepaalde inrichtingen.

Den Helder is zeer tevreden met de complimenten van de staatssecretaris. "Ons doel is de dienstverlening naar de ondernemers en burgers op een hoog niveau te brengen en te houden. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan! Vermindering van de regeldruk stelt ondernemers in staat sneller in te spelen op kansen. Daar zijn we allemaal bij gebaat. Dat onze aanpak in de smaak valt bij de staatssecretaris is natuurlijk een geweldige opsteker! Het motiveert ons om door te gaan op de ingeslagen weg," aldus wethouder B. Fritzsche namens het college.

Voor de Helderse aanpak Regeldruk heeft de gemeente in samenspraak met de Federatie van Helders Ondernemersverenigingen een lijst van vergunningen en producten opgesteld. Deze lijst is onderzocht op de eventuele gevolgen als ze zouden worden afgeschaft of op welke wijze de service richting het publiek verbeterd kan worden. Dit moet leiden tot een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening, die naar verwachting in maart door de gemeenteraad vastgesteld kan worden.

Binnen de gemeente Den Helder wordt voortdurend gekeken naar mogelijkheden om de dienstverlening richting het publiek te verbeteren. In de toekomst zal het mogelijk zijn om alle informatie over vergunningen via het internet te verkrijgen en kan de vergunning via het internet worden aangevraagd.

Het afschaffen van overbodige regelgeving en het vereenvoudigen van complexe regelgeving is een van de speerpunten uit het coalitieprogramma 2006-2010 "Gewoon samen doen!" (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl