Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 03 december 2009 Gemeente Texel praat met buurt over omgeving nieuwe gemeentehuis

Het gebied tussen het nieuwe gemeentehuis van Texel, Stayokay en de OSG De Hogeberg wordt opnieuw ingericht. De uitbreiding OSG De Hogeberg en bouw nieuw Gemeentehuis vragen een nieuwe inrichting van het gebied in afstemming met de andere, bestaande functies. Dit gemeentelijk project heeft als werktitel: "Tussen dorpskern en landschapsreservaat". Het gaat om een overgangsgebied tussen de bebouwde kom van Den Burg en het Hoge Berg gebied. De werkzaamheden vinden plaats voor en in de zomer van 2010.

Woensdag 25 november 2009 heeft de gemeente Texel een bijeenkomst georganiseerd voor bewoners uit de omgeving. De landschapsarchitect presenteerde het voorlopig ontwerp van het gebied. Uitgangspunten voor het ontwerp zijn o.a. dat het gebied een Texelse uitstraling moet krijgen, transparant en een open karakter heeft en er een soepele overgang is van het open Hoge Berg gebied en de meer gesloten bebouwing van Den Burg. In het gebied komen veel functies samen. Er moet voldoende ruimte zijn voor verkeer (voetgangers, fietsen en gemotoriseerd verkeer) en voor waterberging. Vooral moet het een prettige omgeving zijn om in te verblijven.

Tijdens de avond zijn de opmerkingen van omwonenden geïnventariseerd. Bewoners vragen met name extra aandacht voor de hoeveelheid parkeerruimte en de verkeersveiligheid bij de kruising Slingerweg / Reijer Keijzerstraat en Emmalaan/Haffelderweg. Ingebrachte punten worden meegenomen en afgewogen voor het maken van het definitieve ontwerp voor het gebied. De kwestie van de parkeerruimte wordt daarnaast ook opgepakt in het Parkeerplan dat momenteel ter visie ligt en in 2010 in de raad wordt besproken.

Energievoorziening

Tijdens de avond is door de gemeente Texel ook ingegaan op vragen die in de buurt leven over de energievoorziening voor het gemeentehuis en de OSG De Hogeberg. De gemeente heeft de ambitie om de, voor deze gebouwen benodigde energie, duurzaam op te wekken. De energievoorziening komt naar verwachting dicht bij het gemeentehuis en de OSG De Hogeberg te staan. Plannen daarvoor zijn momenteel in de maak. Er zijn nog geen definitieve besluiten genomen over hoe de energievoorziening er uit zal zien en waar die zal komen. Ook zijn er nog geen procedures gestart voor bijvoorbeeld een bouwvergunning of een milieuvergunning.

Met de bewoners is afgesproken dat zij binnen twee maanden opnieuw geïnformeerd worden over beide onderwerpen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl