Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 25 november 2009 Nieuw belastinggebied provincies noodzakelijk vanaf 2012

De provincies houden het kabinet aan de gemaakte afspraak dat er een nieuwe provinciale belasting wordt ingevoerd bij de invoering van de kilometerheffing.

Vanaf 2012 wordt de Motorrijtuigenbelasting (MRB) inclusief de provinciale opcenten met de invoering van de kilometerheffing gefaseerd afgebouwd. Dat betekent voor de provincies dat zij vanaf 2012 met een inkomensderving van structureel 260 miljoen euro oplopend tot 1,3 miljard euro in 2017 worden geconfronteerd.

De provincies gaan ervan uit dat door het kabinet bij de berekening van de effecten van de invoering van de kilometerheffing is meegenomen, dat er ook in de toekomst een provinciale belasting blijft. Dat er een nieuwe provinciale belasting komt, is in overleg met het rijk meer malen afgesproken en wordt in het wetsvoorstel bevestigd. De wettelijke regeling van een nieuwe provinciale belasting is de expliciete verantwoordelijkheid van het rijk. De provincies gaan ervan uit dat het kabinet hiervoor op korte termijn in overleg met de provincies een voorstel ontwikkelt, dat tegelijkertijd met de invoering van de kilometerheffing wordt ingevoerd.† (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl