Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 25 november 2009 Ondertekening meerjarige samenwerking Westfriese Omringdijk

Op woensdag 25 november 2009 ondertekenen Burgemeesters en wethouders van een groot aantal Westfriese gemeenten, Sascha Baggerman, Gedeputeerde Provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Kunst en Cultuur Noord-Holland de samenwerkingsovereenkomst Westfriese Omringdijk 2010-2012. Zij slaan de handen ineen om het gebied op en om de Westfriese Omringdijk als cultuur-toeristische bestemming te promoten en te versterken.

De definitieve lijst van deelnemende gemeenten wordt op dinsdag 24 november vastgesteld. Het projectbureau te Haarlem wordt aangestuurd door Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Kunst en Cultuur Noord-Holland en zorgt voor de uitvoering van het meerjarig programma. Dit programmabureau werkt de komende jaren nauw samen met andere partijen zoals erfgoedorganisaties, culturele instellingen, recreatieschappen, VVVs en het bedrijfsleven om de dijk als landmark te promoten en de regionale samenwerking te bevorderen.

De Provincie Noord-Holland en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier stimuleren de regionale samenwerking actief. Uitgangspunt van het convenant is dat partijen:

Kwartje per inwoner

De deelnemende gemeenten stellen per inwoner een kwartje ter beschikking voor de financiering van de plannen. De Provincie Noord-Holland matcht deze gelden en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord stellen een meerjarig bedrag beschikbaar voor de ondersteuning van het uitvoeringsprogramma. Voor de uitvoering van de plannen is in 2010 300.000 beschikbaar.

De 126 kilometer lange Westfriese Omringdijk is een beeldbepalend monument in Noord-Holland en met zijn 800 jaar een van de oudste dijken van ons land. De dijk is het symbool van de eeuwenlange strijd van de Westfriezen tegen het water. Vanwege deze grote historische en landschappelijke waarde nam een kopgroep van enkele gemeenten en Kunst en Cultuur Noord-Holland het initiatief tot versterken van de regionale samenwerking.

Meer info http://www.westfrieseomringdijk.nl (Bron: Natuurwegwijzer.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna