Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 06 mei 2009 Niedorp gaat voor oost-variant

De gemeenteraad van Niedorp en die van Wieringermeer hebben in het kader van de herindeling voortvarende stappen genomen. Beide raden hebben eind mei 2008 de intentie uitgesproken voor een vrijwillige herindeling. In de uitvoering van deze besluiten hebben Niedorp en Wieringermeer elkaar gevonden. Beide gemeenten en daarnaast ook Anna Paulowna, verleenden opdracht aan adviesbureau BMC om in drie gemeenten een onderzoek positiebepaling gemeenten (nulmeting) te houden.

Daarnaast is er niet stilgezeten. Het college van Niedorp is bij alle acht buurtgemeenten op bezoek geweest om zo een goede afweging te kunnen maken wie geschikte herindelingpartners zijn. Ook is er een informateur aangesteld die met alle negen raden en colleges in de Noordkop heeft gesproken om zo een goed beeld te krijgen van de wensen in de regio. Op basis van de verkregen informatie heeft informateur Schoof een rapport samengesteld en aanbevelingen gedaan. Zijn aanbeveling is de oost-west variant.

Op 13 maart 2009 hebben alle negen raden in de Noordkop kennisgenomen van de aanbevelingen van informateur Schoof. Op grond van dit rapport is geconstateerd dat in de regio een grote mate van overeenstemming is over de noodzaak van fusie en dat er een draagvlak te vinden is voor herindelingdatum van 1 januari 2012. Een hoopvol beeld dat de gemeenteraden van Niedorp en Wieringermeer voldoende vertrouwen geeft in de voortgang van de discussie over bestuurlijke schaalvergroting binnen de regio. Dit vertrouwen heeft ervoor gezorgd de aanbevelingen van de informateur over te nemen en af te zien van de eerdere intentie om uitsluitend met de gemeente Wieringermeer een eerste Arhi-besluit te nemen. Dit betekent niet dat Niedorp en de Wieringermeer elkaar loslaten. De raad van Niedorp heeft als doel om gezamenlijk met de andere gemeenten in de Noordkop, in een keer tot herindeling te komen per 1 januari 2012, waarbij Niedorp zich richt op de oost-variant. (Bron: Gemeente Niedorp)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl