Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 06 mei 2009 C.J. Vriesman waarnemend burgemeester Den Helder - installatie op 7 mei 2009

De commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, mr. H.C.J.L. Borghouts, heeft in overeenstemming met vertegenwoordigers van de fracties van de gemeenteraad van Den Helder besloten ir. Kees Vriesman te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Den Helder.

De vorige burgemeester, de heer S. Hulman, heeft per 1 mei 2009 ontslag genomen. De procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester zal worden opgestart. De invulling van de burgemeestersvacature zal ruim een half jaar in beslag nemen. Het is beleid van de commissaris van de Koningin in dergelijke omstandigheden een waarnemend burgemeester te benoemen.

De heer Vriesman is vanaf 2008 voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling Luchthavens (Commissie ROL). Vanaf 2007 tot 2008 was hij directeur van het (publieke) uitvoeringsprogramma "Stad-Land in de Randstad" / G4P3. Vanaf 2001 tot 2007 was hij algemeen directeur Staatsbosbeheer. Vanaf 1998 tot 2001 was hij directeur-generaal van het ministerie van VROM. Daarvoor heeft hij diverse functies vervuld bij de ministeries van V&W en VROM en was hij directeur in het bedrijfsleven. De heer Vriesman is reserve Kolonel van de Artillerie. Hij bekleedt diverse nevenfuncties en is onder meer voorzitter van het Platform Kritische Vrienden van Den Helder en voorzitter van de Milieu Federatie Noord-Holland.

De heer Vriesman is lid van de PvdA. Hij is 64 jaar. De nieuwe waarnemend burgemeester treedt per 1 mei 2009 in functie. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl