Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 30 Maart 2009 Koe en Tulpie op de Keukenhof

Schoolkinderen die met de groep een bezoek brengen aan de Keukenhof maken kennis met Koe en Tulpie. In het gelijknamige boek zie je een bol uitgroeien tot bloeiende tulp. Aan de hand van het Koe en Tulpie verhaal en Koe en Tulpieliedjes zien de kinderen hoe een tulpenbol zich ontwikkeld tijdens de seizoenen. En hoe het door de goede zorg van Koe uitgroeit tot een prachtige bloem.

Koe plant een tulpenbol in de herfst. In de winter speelt Koe in de sneeuw en doet Tulpie een winterslaap. In de lente als het warmer wordt neemt Tulpie een kijkje boven eem klein groen puntje neemt een kijkje boven. Koe gaat Tulpie vertroetelen met elke dag een beetje water en dan groeit er tussen de bladeren een verrassing.

Naast een kinderboekje is er een compleet lesprogramma voor de basisschool. Het bestaat uit bloembollen om te planten in de schooltuin, Koe en Tulpie animatie, Koe en Tulpie computerspelletjes, Koe en Tulpie liedjes en versjes, kopieervellen, een verteltheatertje. Kijk op www.koeentulpie.nl (Bron: BloembollenVisie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl