Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 19 juli 2000 Chello bundelt krachten met Excite At Home

AMSTERDAM - UPC-dochter Chello gaat fuseren met zijn Amerikaanse concurrent Excite At Home. Samen vormen ze de grootste internetaanbieder via de kabel buiten de Verenigde Staten met naar eigen zeggen 300.000 abonnees in 15 landen en exclusieve toegang tot 30 mln huizen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Beide bedrijven krijgen onder de naam 'Excite Chello' een startkapitaal mee van € 400 mln van zijn eigenaren. Een kwart van dat bedrag is afkomstig van Chello's moederbedrijf UPC, een kwart van het Amerikaanse United Global Com (UGC), moederbedrijf van Excite At Home. Nog eens € 200 mln wordt in het nieuwe bedrijf gestoken door Liber­ty Media, een investeringsmaat­schappij van John Malone. Deze Amerikaan is grootaandeelhouder van de kabelgigant AT&T en dat bedrijf bezit 56% van Excite At Home, en heeft bovendien een meerder­heid van het stemrecht in het bedrijf.

Chello/Excite wordt voor 43% eigendom van UPC en voor 43% val UGC. Tien procent van de aandelen is gereserveerd voor personeelsopties. Het restant is voor Liberty. Het bedrag van € 400 mln is volgens het nieuwe bedrijf voldoende om het komende jaar investeringen en acquisities te kunnen doen.

De beursgang van Chello, die reeds tweemaal is uitgesteld, is hiermee definitief van de baan. Een beursgang van Excite Chello is voorlopig nog niet aan de orde, aldus Roger Lynch, bestuursvoorzitter van Chello die zal fungeren als president van de gefuseerde onderneming.

Toegang tot internet via breedband is sneller dan via de telefoon, waardoor het laden van muziek of het bekijken van videofragmenten eenvoudig wordt. In Nederland wordt breedband aangeboden via de kabel: Chello via UPC en At Home via het netwerk van energiebedrijf Essent. Dat bedrijf heeft inmiddels gezegd te overwegen om al zijn kabelactiviteiten te verkopen. De beide breedbandbedrijven bundelen hun krachten om weerstand te bieden aan de nieuwe ADSL-service die het wel mogelijk maakt via de telefoonlijn snel toe­gang te krijgen tot internet. Waar­schijnlijk wordt het nieuwe bedrijf gevestigd in Amsterdam.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl