Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 19 augustus 2009 ZON Energie Groep leermeester (jonge) technici Hogeschool Inholland

OBDAM - Jaarlijks vindt twee weken voor Prinsjesdag - op de eerste dinsdag van september - op het Binnenhof het feest van Duurzame Dinsdag plaats. Op deze dag wordt het Duurzame Koffertje, gevuld met honderden ideeën en initiatieven uit de samenleving, aangeboden aan het kabinet. Ook ZON Energie Groep heeft een duurzaam initiatief ingediend.

ZON Energie Groep ontwikkelt, investeert en exploiteert duurzame energie-installaties voor de collectieve woningbouw met als drijfveer innovatie, duurzaamheid en werkgelegenheid.

Probleem is een groot gebrek aan kennis en kunde over duurzame energietechnieken, gebrek aan kennis bij adviseurs, installateurs, architecten, corporaties etc.

ZON Energie Groep maakt ruimte in haar organisatie en zet leermeesters in voor jonge (technische) studenten aan de Hogeschool Inholland (Alkmaar), met als doel kennis en kunde verhogen als duurzame aanpak voor onze toekomst. De jeugd heeft namelijk de toekomst. Het is belangrijk dat de jeugd het belang van duurzaamheid inziet en over een grote dosis kennis van en passie voor duurzame energietechnieken beschikt.

Aan de hand van een case is ZON Energie Groep i.s.m. de afdeling werktuigbouw begonnen aan haar eerste project. De leermeester formuleert de uitdaging. De studenten zetten hun tanden in de case en formuleren duurzame oplossingen. Groepsgewijs presenteren zij hun aanpak en visie, gebaseerd op research, ondersteund door docenten en de leermeester. ZON Energie Groep laat zich graag verrassen door hun ideeën voor duurzame oplossingen voor de toekomst.

Kijk voor meer informatie op www.duurzamedinsdag.nl (zie initiatieven 2009)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl