Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 19 augustus 2009 KvK dringt aan op uitstel behandeling Veelkleurig landschap van de gemeente Zijpe

De Kamer van Koophandel Noordwest-Holland doet een dringend beroep op de gemeenteraad van Zijpe de behandeling van de landschapsvisie ĎVeelkleurig landschapí uit te stellen en de behandeling te koppelen aan de ruimtelijk-economische keuzes waarvoor de raad komt te staan bij de vaststelling van de economische visie voor de gemeente Zijpe. Het uitstel kan bovendien benut worden om het draagvlak onder ondernemers uit de gemeente Zijpe te verkrijgen.

De gemeente Zijpe werkt nu aan een economische visie. De exacte uitkomsten daarvan zijn nog niet bekend en daarmee is op dit moment dus onduidelijk voor welke ruimtelijk economische keuzes de gemeente staat. Het verontrust de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland dat met de landschapsvisie Veelkleurig Landschap al ruimtelijke kaders worden vastgesteld, zonder dat duidelijk is welke opgaven er liggen vanuit de economie.

In het hoofdrapport Veelkleurig Landschap en het vooral in het daarbij behorende achtergrondrapport worden bovendien beleidswensen genoemd, die potentieel zeer grote gevolgen kunnen hebben voor het bedrijfsleven. Onduidelijk is echter of, en zo ja hoe, het achtergrondrapport in de toekomst gebruikt gaat worden bij de toetsing van plannen en ontwikkelingen aan het beleid, als het hoofdrapport hierin onvoldoende duidelijkheid geeft. Deze onduidelijkheid baart de KvK en de ondernemers in de gemeente Zijpe grote zorgen. Worden ondernemers in de toekomst geconfronteerd met vergaande beperkingen?

Het draagvlak bij de ondernemers voor de landschapsvisie Veelkleurig Landschap is momenteel zeer beperkt. Uitstel van behandeling biedt de gemeente de gelegenheid om een goede, integrale afweging te maken bij de besluitvorming, daarnaast biedt het de tijd om draagvlak bij de ondernemers te verkrijgen.

Kamer van Koophandel Noordwest-Holland is er van overtuigd dat deze kwaliteitsslag voor alle betrokkenen meerwaarde oplevert en biedt ook aan een rol te spelen in het overleg met de ondernemers in de gemeente Zijpe.

Meer informatie is ook te vinden op de website van de gemeente Zijpe, http://www.zijpe.nl/index.php?simaction=content&mediumid=2&pagid=616

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl