Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Milieu : 11 augustus 2000 Minder klachten over Schiphol

HAARLEM - Het aantal klachten over lawaaivliegtuigen en het aantal klagers over geluidhinder door vliegtuigen is vorig jaar fors gedaald. In totaal belden 10.250 personen circa 182.500 keer de klaaglijn van de Commissie Geluidhinder Schiphol (CGS). In vergelijking met 1998 is dat een daling met respectievelijk 18,1 (aantal klagers) en 8,7 procent (aantal klachten).

De commissie noemt het een trendbreuk, omdat in de periode voor 1999 het aantal klagers en klachten alleen maar† toenam. De vraag is of er werkelijk minder vliegtuigherrie rond Schiphol is. Of dat de mensen het klagen daarover moe zijn onder het motto:† het helpt geen zier.

Hoe de vork ook in de steel zit, de CGS constateert tevreden dat de luchthaven er in 1999 goed in is geslaagd te doen aan de doelstellingen inzake de geluidhinder.

De CGS stelt dat de maximaal toegestane geluidswaarden niet zijn overschreden. Ook is het gelukt het aantal landingen van (meest oude) lawaaiige vliegtuigen verder te beperken.

Volgens de CGS moet de overheid bij de doorgroei van de nationale luchthaven waarborgen dat de hinder niet toeneemt, het beschermingsniveau van nu moet op zijn minst zo blijven. Verder wil de commissie zich concentreren op maatregelen die de leefkwaliteit van de mensen die rond Schiphol wonen, verbeteren. De Raad van State floot eerder deze week minister Netelenbos terug over de toekomstige milieunormen voor Schiphol, waardoor de groei van de luchthaven volgens insiders gevaar loopt.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl