Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 18 december 2009 Nieuwbouw Gemini ziekenhuis Den Helder op De Dogger

Het Gemini ziekenhuis krijgt in de toekomst een nieuwe plek op De Dogger. Als alles volgens planning verloopt gaat de eerste paal eind 2010 de grond in. De omgeving van het nieuwe ziekenhuis krijgt een parkachtige uitstraling. Het bedrijventerrein naast de RIJ Doggershoek, Doggerswijk West, krijgt een herziene inrichting: bedrijfsgebouwen eventueel gecombineerd met wonen in een groene omgeving met waterpartijen en extra aandacht voor de architectuur op de zichtlocaties.

Het nieuwe ziekenhuis komt op het noordoostelijke deel van de huidige Dogger.

Op het noord-westelijke deel blijft ruimte gereserveerd voor de sport. Het ziekenhuis zal bereikbaar zijn vanaf de Burgemeester Ritmeesterweg. Op het terrein van het ziekenhuis komt voldoende parkeergelegenheid en ook met de bus moet het ziekenhuis goed bereikbaar zijn. De nieuwbouw mag niet hoger worden dan 18 meter met ruimte om voor een kleiner deel tot 24 meter te gaan. Het gebouw moet goed zichtbaar zijn vanaf de Nieuweweg en de bomen rondom het gebied moeten zoveel als mogelijk blijven staan. Dit zijn enkele belangrijke voorwaarden van de gemeente voor de nieuwbouw.

Uiterlijk nieuwe ziekenhuis nog niet bekend

Op www.denhelder.nl kunt u een stedenbouwkundige impressie vinden waar een ziekenhuis staat ingetekend. Dat wil niet zeggen dat het ziekenhuis er ook zo uit komt te zien, het is een visie. Het Gemini is in overleg met drie bouwconsortia die mogelijk het ziekenhuis gaan bouwen. Eind maart/begin april moet duidelijk zijn hoe het ziekenhuis er echt uit komt te zien.

Visie omzetten in plannen

Woensdag 9 december 2009 hebben gemeente en Gemini hun visie op het gebied De Dogger en Doggerswijk West gepresenteerd aan de omwonenden en omliggende bedrijven. De visie moet nu vertaald worden naar formele plannen, zoals een bestemmingsplan, uitwerkingsplan voor beide gebieden, exploitatieopzet. Als deze plannen hebben hun eigen procedures. Deze gaan in 2010 allemaal van start met als uiteindelijk resultaat een nieuw ziekenhuis dat in 2013 haar deuren opent in een mooie parkachtige omgeving die goed bereikbaar is. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl