Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 18 december 2009 Definitieve vergunning golfbaan Dirkshorn

De bouwvergunning voor de aanleg van de 18 holes golfbaan in Dirkshorn is onherroepelijk geworden. De Raad van State heeft een hoger beroep tegen de de verleende vrijstelling en bouwvergunning ongegrond verklaard. Dat betekent dat de door gemeente Harenkarspel genomen besluiten in stand blijven.

De aanleg van de golfbaan aan de Groenvelderweg 3 in Dirkshorn is niet meer in rechte aantastbaar. De aanleg van de golfbaan heeft al plaatsgevonden, de baan is geopend. Er liep echter nog het hoger beroep van een particulier tegen de gemeentelijke goedkeuring voor de aanleg.

Onlangs heeft de Raad van State, het hoogste orgaan in deze, uitspraak gedaan. De bezwaren tegen de aanleg zijn door de Raad van State ongegrond verklaard. Er lopen nu nog twee zaken bij de rechtbank Alkmaar.

Een beroep tegen het oprichten van een clubhuis en driving-range gebouw op de golfbaan en een beroep tegen een ballenvanger en twee schuilhutten op de golfbaan. De rechtbank moet deze zaken nog behandelen.

De uitspraak van de Raad van State zal ongetwijfeld bij de overwegingen worden betrokken. De golfbaan is op 14 maart 2009 officieel geopend. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna