Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 25 augustus 2009 Julianadorp en Huisduinen voortaan eigen woonplaatsnaam

Inwoners van Julianadorp en Huisduinen kunnen vanaf 1 januari 2010 de eigen plaatsnaam gebruiken in plaats van Den Helder. Daarnaast krijgen de inwoners van Huisduinen en een deel van de inwoners van Julianadorp een nieuwe postcode. Door nieuwbouwplannen in Julianadorp moeten postcodegebieden opnieuw worden bekeken. Daarbij is de gelegenheid aangegrepen om ook te realiseren wat veel inwoners graag willen: hun eigen woonplaatsnaam mogen gebruiken.

Elk postcodegebied kan 5.000 adressen bevatten. Het postcodegebied van Julianadorp (1788) is vol, terwijl nog er nieuwbouwplannen zijn voor ’t Laar, Julianadorp-Oost en bedrijventerrein Kooijpunt. Aan de andere zijde van Julianadorp moeten nu ook recreatiewoningen, door aangescherpte wetgeving, een officieel adres met postcode krijgen, ook daar zijn nieuwe postcodes nodig.

Julianadorp

De postcode voor het oude dorp Julianadorp (1786) wordt aangepast en samengevoegd worden met de postcode 1787. Deze postcode (1787) zal gebruikt worden voor het oude dorp Julianadorp, ’t Laar en het buitengebied. De postcode 1788 blijft gehandhaafd voor de rest van de bebouwde kom van Julianadorp.

Huisduinen

Huisduinen valt nu onder een postcodegebied waar ook Nieuw Den Helder deel van uitmaakt. Het toekennen van de eigen woonplaatsnaam, heeft ook consequenties voor de postcode: Huisduinen krijgt zijn eigen postcodegebied 1789.

Gevolgen

Binnen de gemeente krijgt iedere woonplaats een aantal postcodes. Den Helder krijgt de postcodes 1781 t/m 1786, Huisduinen krijgt het postcodegebied 1789 en Julianadorp krijgt de postcodegebieden 1787 en 1788 toegewezen. De gemeente zal zoveel mogelijk bedrijven en instellingen informeren over de nieuwe postcodes. Van de bewoners van Julianadorp en Huisduinen wordt verwacht dat ze zelf hun familie en vrienden informeren. De gemeente vergoedt deze kosten niet.

Meer informatie op www.denhelder.nl (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl