Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 25 augustus 2009 Minister Jacqueline Cramer opent Windpark Burgervlotbrug

Zon en wind. De juiste ingrediënten voor de opening van het Windpark Burgervlotbrug. Woensdag 19 augustus 2009 was het dan zover. Na vele jaren van voorbereiding, inspraakrondes en besluitvorming kon het Windpark worden geopend. Minister Cramer was daarvoor uit Den Haag gekomen.

Het was rond 15.00 uur druk in café restaurant "Halfweg" in Burgerbrug. Nadat Willem Elkema om kwart voor vier alle gasten welkom had geheten kwamen een aantal sprekers aan het woord. Cees Bakker, voorzitter van "Kennemerwind", de directeur van "Evelop ontwikkeling" Pieter Tavenier en de bouwcoördinator van Evelop, Piet Warnaar, voerden het woord. Zij spraken over de geschiedenis, de mogelijkheden van een aandeelhouderschap en het verloop van de daadwerkelijke bouw van het project.

Daarna schetste wethouder Ben Blonk van onze gemeente en gedeputeerde Bart Heller van de provincie Noord-Holland, het enorme belang van windenergie.

De openingshandeling vond plaats bij de negen molens, die als stoere wachters zijn geplaatst aan de oostkant van het Noordhollandsch kanaal. Samen met alle aanwezigen werden acht molens alvast in werking gesteld.

Rond 17.30 uur was het de beurt aan minister Jacqueline Cramer. Ook zij schetste in haar toespraak het belang van het gebruik van windmolens. Nadat vanuit windmolen nummer drie, die nog stil stond, een sleutel en een fles met confetti was neergedaald, sloeg de minister de fles tegen de molen. De confetti dwarrelde rond en de molen ging draaien. Daarmee was het Windpark Burgervlotbrug geopend. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl