Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 28 Januari 2009 Spelregels woonruimteverdeling bijgesteld

De gemeenten Anna Paulowna, Harenkarspel, Medemblik, Niedorp, Schagen, Wieringemeer, Zijpe hebben gezamenlijk regels opgesteld voor de toewijzing van woningen van Wooncompagnie binnen hun gemeenten. De huidige regels zijn sinds 2004 van kracht en zijn door de gemeenten en Wooncompagnie geevalueerd. Dit heeft er toe geleid dat er een aantal wijzigingen worden aangebracht. Het uitgangspunt blijft echter dat het woonruimteverdeelsysteem gericht is op actief woningzoekenden. Dit betekent dat men uitgeschreven wordt als woningzoekende als men binnen een jaar niet passend gereageerd heeft op een woning uit de woonkrant.

Wachttijd

Roeland Gravestein, vestigingsmanager van Wooncompagnie: "De huidige spelregels zijn bij iedereen bekend en werken goed. Het feit dat er maar heel weinig klachten zijn is voor mij een bevestiging dat deze door de woningzoekenden ook geaccepteerd worden. Maar natuurlijk hebben we ook ervaren dat het systeem niet alles volledig dekt. Met deze aanpassingen komt het systeem tegemoet aan wensen vanuit de woningzoekenden, gemeenten en Wooncompagnie. Maar met nieuwe spelregels verander je natuurlijk niet de wachttijd." De gemiddelde wachttijd bij de deelnemende gemeenten van de woningzoekenden die een woning toegewezen krijgen bedraagt circa 1,5 jaar.

Wat verandert er?

Aanpassing huurtabel

Allereerst wordt de huurtabel aangepast waardoor er voor huren tot € 425,= een maximum inkomen geldt en voor huur boven € 535,= een minimuminkomen. Voor woningen met een huur tussen € 425,= en € 535,= gelden geen inkomenseisen. Met deze verandering wordt het voor gezinnen met een inkomen onder de huurtoeslaggrens mogelijk om te reageren op woningen tot € 535,= (dit was € 499,=).

Verlengingsbrief vervalt

Woningzoekenden die conform de regels gereageerd hadden op een woning moesten eenmaal per jaar ook aangeven of men nog ingeschreven wilde blijven. Indien geen reactie werd ontvangen werd men na een herinnering alsnog uitgeschreven als woningzoekende. Dit komt te vervallen en de woonpas wordt automatisch verlengd als men gereageerd heeft. Hiermee zijn de regels voor behoud van de woonpas niet gewijzigd. Een woningzoekende dient nog altijd eenmaal per 12 maanden passend te reageren op een woning uit de Woonkrant. Als men dit niet doet, volgt automatisch uitschrijving als woningzoekende.

Abonnement op woonkrant aangepast

Ruim 50% van de woningzoekenden ontvangt iedere 14 dagen de woonkrant per post op het huisadres. Het abonnement op de woonkrant wordt verhoogd van € 10,= naar € 12,= per jaar. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl