Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 28 Januari 2009 Provincies investeren ruim 200 miljoen euro in klimaat- en energieprojecten

De gezamenlijke provincies investeren tot 2011 ten minste 200 miljoen euro in klimaat en energieprojecten. Hiermee dragen de provincies met eigen middelen bij aan het realiseren van de klimaatdoelstellingen van het Rijk.

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) en minister Cramer (VROM) ondertekenden op woensdag 14 januari het 'Klimaat- Energieakkoord tussen Rijk en provincies 2009-2011'.

Minister Cramer is tevreden met het akkoord. "Samen maken we ons sterk om de klimaatverandering zoveel mogelijk tegen te gaan en ons land aan te passen. We willen het verschil maken in Nederland en Europa en hebben grote ambities voor klimaat, energie en milieu. Samen willen we van Nederland één van de schoonste en zuinigste energielanden van Europa maken."

Dat bestaande en nog te ontwikkelen initiatieven in de 12 provincies in één programma zijn samengebracht is nieuw. Daarmee is de aanpak integraal en biedt kansen om initiatieven te verbinden en de uitvoering te versnellen. Provincies kunnen hun kennis en die van hun publieke en private partners bundelen en delen, bijvoorbeeld om snelle invoering van nieuwe technologieën te bevorderen. Klimaatgedeputeerde Visser van de provincie Noord-Holland: "ik ben heel blij met dit akkoord. Het ondersteunt ook nadrukkelijk onze klimaatambities als provincies. Het laat ook zien dat provincies hun maatschappelijke verantwoordelijkheid pakken en op een goede manier ook hun geld gebruiken om een duurzamere toekomst naar voren te halen. Juist met goede voorbeeldprojecten, zoals wij met het project Texel Duurzaam en ons CO2-servicepunt dat gemeenten ondersteunt bij de uitvoering van hun klimaatbeleid."

Een aantal voorbeelden van projecten in Noord-Holland

Voor meer (gedetailleerde) informatie kunt u het Klimaat-Energieakkoord 2009-2011 downloaden op www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl