Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 29 maart 2013 Gemeente zoekt 'Den Helderkenners' en 'Julianadorp aan Zeekenners'

Wat maakt Den Helder tot Den Helder? Wat maakt Julianadorp aan Zee tot Julianadorp aan Zee? Waarin onderscheiden deze plekken zich van andere kustplaatsen zoals Zandvoort en Bergen? De gemeente Den Helder en de provincie Noord-Holland zijn op zoek naar kenners van Den Helder en Julianadorp die kunnen helpen bij het beantwoorden van deze vragen. In twee bijeenkomsten gaan we op zoek naar het DNA van Den Helder. Deze eerste bijeenkomsten zijn op 15 april 2013 en 14 mei 2013 van 15.00 tot 21.00 uur. Aanmelden voor de workshops kan vóór 8 april 2012 bij Willem Stam van de gemeente Den Helder:

In het kader van het project Identiteit Kustplaatsen worden profielen opgesteld van de kustgemeenten om de economische concurrentiepositie van Noord-Holland te versterken. De kust is één van de grootste trekpleisters van de provincie en van groot belang voor de Noord-Hollandse economie en het leefklimaat. Kustgemeenten met een eigen karakter en identiteit zorgen voor een aantrekkelijke en gevarieerde Noord-Hollandse kust. Ook voor Den Helder en Julianadorp worden profielen opgesteld. Met behulp van deze profielen kunnen Den Helder en Julianadorp aan Zee zich in de toekomst beter onderscheiden van de andere kustplaatsen en haar doelgroepen makkelijker aantrekken en bedienen.

Toekomstbestendige kustplaatsen

Vorig jaar zomer hebben de Noord-Hollandse kustgemeenten en provincie afgesproken te streven naar toekomstbestendige kustplaatsen die economisch sterk, aantrekkelijk en goed beschermd zijn. Het opstellen van duidelijke en onderscheidende profielen is belangrijk om deze doelstellingen te halen.

Krachtige en samenhangende profielen brengen meer veelzijdigheid, diversiteit en kwaliteit aan de Noord-Hollandse kust. Ondanks dat de kustplaatsen onderling van oudsher verschillen qua oorsprong en ontwikkeling zien we toch (steeds) meer van hetzelfde. Het huidige project helpt om vragen te beantwoorden als: wie zijn we eigenlijk, wat past specifiek bij ons en voor wie is dat toegevoegde waarde? Oftewel wat is het DNA van de plaats.

Alle input is welkom

De input van bewoners, ondernemers en vaste gasten is van groot belang voor dit traject. U bent immers de ambassadeur van Den Helder en Julianadorp aan Zee en kent de plek als geen ander. Tijdens de beide dagen gaan we op zoek naar de verhalen, geschiedenis, cultuur en specifieke plekken die voor u belangrijk zijn. Het maakt dus niet uit hoe lang u in Den Helder of Julianadorp aan Zee woont of dat u alleen een vakantiehuis bezit. Alle verhalen zijn belangrijk!

Bent u dus op enige wijze verbonden met Den Helder of Julianadorp aan Zee? Meld u zich dan uiterlijk vóór 8 april 2013 aan voor deelname aan de workshops bij Willem Stam van de gemeente Den Helder: (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna