Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 08 december 2009 Informatiemiddag realisatie wandelroutes Sint Maarten op donderdag 10 december 2009

Informatiemiddag op donderdag 10 december 2009, 16.30 uur in Dorpsservicepunt Sint Maarten over aanleg van wandelroutes.

Realisatie wandelroutes Sint Maarten

In het kader van de leefbaarheid Sint Maarten is, in samenwerking met de bewoners van Sint Maarten, gewerkt aan een plan voor onverharde wandelpaden in en om Sint Maarten en aan de herinrichting van het zogenoemde "middengebied". Het project is evenals de nieuwe accommodatie van Sint Boys-DES mogelijk gemaakt met subsidie vanuit het Europese Fonds Plattelands Ontwikkeling (POP), het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) van de provincie Noord-Holland en de gemeente Harenkarspel.

Uit het genoemde overleg zijn drie wandelroutes tot stand gekomen: Wandelroute 1 loopt ten oosten van de Westfriese omringdijk en sluit op drie plaatsen hierop aan door middel van bruggen en trappen. Hierdoor is het mogelijk routes van verschillende lengtes te wandelen.

Route 2 gaat over de sportvelden, die zodoende opgenomen worden in een openbare wandelroute. Op het sportveld wordt een voetbalkooi aangebracht, waarin tevens een voorziening om te basketballen wordt opgenomen. In het Wijzend park wordt de skate-voorziening uitgebreid en worden de schelpenpaden geasfalteerd, om zodoende de toegankelijkheid en de skatemogelijkheden uit te breiden. Ten zuiden van Dorpsstraat nr. 3 wordt een jeu de boulesbaan aangelegd.

Wandelroute 3 loopt ten zuiden van de begraafplaats, gaat met een vlonderbrug over het zuidelijke wiel en sluit aan bij Camping de wielen. In dit gedeelte van het project is tevens een recreatieve steiger en picknicktafel opgenomen.

Donderdag 10 december is tussen 16.30 en 17.30 in het Dorpshuis (Dorpsservicepunt) in Sint Maarten de gelegenheid om de plannen in te zien en vragen te stellen aan vertegenwoordigers van de gemeente.

In het zuidelijke wiel zijn door het aannemingsbedrijf Dekker uit Krabbendam vorige maand reeds de palen voor de vlonderbrug aangebracht. Volgens planning zal begin volgend jaar met zowel wandelroute 1 als 2 worden aangevangen, waarna de totale werkzaamheden voor 1 maart 2010 zullen worden afgerond.

De totale kosten van de werkzaamheden bedragen 291.000,- euro excl. b.t.w. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna