Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 08 december 2009 Veiligheidspartners tekenen convenant Convenant Breed Bestuurlijk Overleg

Op 27 november 2009 is het Convenant Breed Bestuurlijk Overleg getekend door de veiligheidspartners, namelijk: de veiligheidsregio's, de waterschappen, Rijkswaterstaat en de provincie. Zij hebben vastgelegd dat zij tijdens (dreiging van) een crisis met elkaar zullen afstemmen.

In de huidige wet is de afstemming binnen een regio wel geregeld, maar afstemming tussen de regio's niet. Dit convenant vult die witte vlek.

Onderwerpen voor afstemming zijn bijvoorbeeld communicatie, de maatregelen en de verdeling/bundeling van middelen.

Onder crisis wordt bijvoorbeeld verstaan: langdurig uitval van stroom of drinkwater in een groot gebied, grootschalige overstromingen en infectieziekten die groot maatschappelijk effect hebben.

Het convenant doet geen afbreuk aan de bestaande regionale of landelijke afspraken en/of plannen. En ook in de taken en bevoegdheden van de deelnemende partijen verandert er niets.

Wanneer er een (dreigende) crisis is die de regiogrenzen overstijgt, zullen de bovengenoemde partijen, indien zij daar behoefte aan hebben, onder het voorzitterschap van de commissaris van de Koningin bij elkaar komen om een en ander op een rij te zetten. Dit kan ook wanneer een crisis landelijk wordt gecoördineerd. Ook daarbij kan er behoefte zijn aan bovenregionale afstemming. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl