Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 08 december 2009 Zorgaanbieders Noord-Holland Noord gaan samenwerken op het gebied van personeelsvoorziening

Bestuurders van vrijwel alle zorgaanbieders in Noord-Holland Noord hebben ingestemd met een nieuw op te starten samenwerking op het gebied van personeelsvoorziening en -ontwikkeling. Dat is het resultaat van een overleg tussen de bestuurders van zorginstellingen op woensdag 2 december 2009 in Schagen.

Met de samenwerking willen de zorgaanbieders meer in- en doorstroom van medewerkers bevorderen om de aankomende vergrijzing het hoofd te bieden. De samenwerking biedt kansen om met het onderwijs, gemeenten en UWV WERKbedrijf gerichte afspraken te maken en daarmee te anticiperen op de arbeidsmarktontwikkelingen. Met als resultaat dat, voor nu en in de toekomst, de vraag naar en het aanbod van zorg beter in balans gebracht worden.

De zorgaanbieders in Noord-Holland Noord vormen gezamenlijk n van de grootste werkgevers in de regio. Al geruime tijd wordt gesignaleerd dat er tekorten aan gekwalificeerd personeel in de sector zorg en welzijn zullen ontstaan. Dit blijkt uit de Arbeidsmarktverkenning Zorg & Welzijn die het RPA-NHN begin dit jaar heeft laten maken. Op basis daarvan zijn gesprekken gevoerd met hoofden P&O en zorgbestuurders om meer samenwerking op dit gebied te bewerkstelligen.

Op 2 december gaven de bestuurders onder inspirerend voorzitterschap van Nel Hoogvorst, bestuurder van de Woonzorggroep Samen, hiertoe groen licht. Onder het motto 'nu of niet' stak het merendeel van de aanwezigen de groene kaart omhoog.

De wijze waarop de samenwerking wordt vormgegeven is nog niet duidelijk. En van de mogelijkheden is een vorm die gefaciliteerd wordt door de Stichting Regio Plus. Een aanzienlijk aantal regios in Nederland maakt al gebruik van deze vorm, waarbij activiteiten worden ontplooid op het gebied van instroom, doorstroom en behoud van personeel, PR- en imago- activiteiten en samenwerking op het gebied van opleidingsen ontwikkelingsbeleid. Veel van deze activiteiten worden financieel ondersteund door het ministerie van VWS.

Er is een werkgroep ingesteld onder ad-interim voorzitterschap van de heer Jos Boom, bestuurder van Magenta Zorg. Deze werkgroep zal een activiteitenplan opstellen die in het voorjaar van 2010 aan de bestuurders voorgelegd wordt. Dan zal ook de vorm van samenwerking en een bestuur gekozen worden. De presentatie van 2 december kunt u downloaden via www.rpa-nhn.nl (Bron: Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl