Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 14 september 2009 Donatie Stookerskoor voor Tres Hombres

Tijdens een gezellige bijeenkomst in 't Schipperscafé van de Stichting Nautische Monumenten Den Helder heeft voorzitter Siete Krist van het Stookerskoor Den Helder een cheque uitgereikt aan Arjen van der Veen van de Stichting Atlantis Zeilende Handelsvaart. De cheque ter waarde van 750 euro zal worden verzilverd voor de aanschaf van keukengerei voor de schoenerbrik Tres Hombres.

Het Stookerskoor Den Helder, ooit voortgekomen uit vrijwilligers die de stoomsleper Y 8122 hebben gerestaureerd, treedt veelvuldig op en regelt daarnaast zelf de verkoop van een eigen cd. Van de opbrengst wordt regelmatig een donatie gedaan aan stichtingen of organisaties die zich inspannen om nautisch erfgoed in een goede conditie voor het nageslacht te behouden.

Deze keer besloot het bestuur van het Stookerskoor om 750 euro te schenken aan de Stichting Atlantis Zeilende Handelsvaart. Vrijwilligers van deze stichting houden zich in Museumhaven Willemsoord bezig met de afbouw van de schoenerbrik Tres Hombres. Voorzitter Siete Krist: "Wij hoorden dat men nog potten en pannen moest aanschaffen om hiermee de kombuis van de Tres Hombres te kunnen inrichten. Met onze gift hopen we hierin te hebben voorzien." De cheque werd in ontvangst genomen door Arjen van de Veen, één van drie initiatiefnemers van dit afbouwproject, die zeer verheugd was over deze onverwachte donatie.

Samen met Atlantis-vertegenwoordigers Sabine Fox en Jorne Langelaan gaf Arjan van der Veen hierna voor het bestuur en de leden van het Stookerskoor een korte presentatie over de aanschaf en restauratie van de Tres Hombres en de plannen om met dit schip volledig onder zeil duurzaam vracht te gaan vervoeren. Koorlid Peter Reenders was zo enthousiast over dit project dat hij de Atlantis-vertegenwoordigers een verrekijker met kompas toezegde. En een ander koorlid bood aan om voor de Stichting Atlantis Zeilende handelsvaart een schaalmodel van de schoenerbrik Tres Hombres te gaan maken. Als tegenprestatie voor de donatie ontvingen alle koorleden op bun beurt een prachtige, door Jorne Langelaan gemaakte pentekening van de schoenerbrik onder zeil.

De Tres Hombres vertrekt eind november uit Den Helder om haar eerste lading naar Caen in Noord-Frankrijk te brengen. (Bron: Stichting Nautische Monumenten Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna